Ελλάδα

Έρως: Το ελληνικό νησάκι του έρωτα όπου γίνονται μόνο γάμοι

Έρως: Το ελληνικό νησάκι του έρωτα όπου γίνονται μόνο γάμοι
Έρως: Το «μαγικό» ελληνικό νησάκι του έρωτα.

Τιρκουάζ νερά, σχήμα που μοιάζει με καρδιά και μόνο κτίσμα ένα εκκλησάκι, της Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίτσα). Δεν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από τον έρωτα για να «πετύχει» η συνταγή. Ο λόγος για το πανέμορφο νησάκι «Έρως».

Η ονομασία αυτή προήλθε από τον ΕΟΤ, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως αιχμή του δόρατος για τη διαφημιστική του καμπάνια το 2002. Βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου και προσεγγίζεται με βάρκα. Λόγω του γραφικού του περιβάλλοντος γίνονται συχνά γάμοι. Η φήμη του δε, έχει απογειωθεί γιατί έχει σχήμα καρδιάς, αν το δει κάποιος από ψηλά, οπότε αποτελεί πρώτη επιλογή ζευγαριών που θέλουν να παντρευτούν!

Το μαγευτικό βίντεο

Δείτε τα πλάνα από το πανέμορφο νησί όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Haanity.

Βαλεντίνος με… κορωνοϊό

Η πανδημία έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη, αλλά οι ερωτευμένοι θα γιορτάσουν σήμερα τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα ανθοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά παρά το lockdown. Οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με ραντεβού και για τη μετάβασή τους στο ανθοπωλείο θα πρέπει να στείλουν SMS 2 στο 13033. Δηλαδή με τη μέθοδο click in shop (ή click inside).

Λίγα λόγια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός Άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου και πλέον από τον Μεσαίωνα συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης. Συγκεκριμένα, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή, μαρτύρησε και θάφτηκε σε χριστιανικό κοιμητήριο στα βόρεια της πόλης, στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και εορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 496.

Μάλιστα, τα υπολείμματά του κρατήθηκαν στην Εκκλησία, και σε κατακόμβες του Σαν Βαλεντίνο, που παρέμεινε σημαντικός χώρος προσκυνήματος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μέχρι τη μεταφορά των λειψάνων του στην εκκλησία Σάντα Πρασέντε κατά το ποντιφικάτο του Νικολάου Δ’.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments