Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 14/2: Στα 662 τα νέα κρούσματα – 23 οι νεκροί και 301 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 14/2: Στα 662 τα νέα κρούσματα – 23 οι νεκροί και 301 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 14/2: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 662.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 662 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 172.128, εκ των οποίων το 51,9% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 662, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172.128 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2696 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6126 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 301 (68.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1218 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -2,36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων με μέτριους ρυθμούς

Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων παρατηρήθηκε στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην Αττική τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδίδουν και τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε περίπου δέκα ημέρες. Τάση σταθεροποίησης παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται ήπια αύξηση νοσηλειών.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 έχει σημειώσει αύξηση και αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες μια με δύο εβδομάδες.

Πάντως, καθημερινά αυξάνονται τα τεστ για την ανίχνευση του ιού που διεξάγονται στη χώρα, τόσο τα rapid test, όσο και τα μοριακά, PCR test, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μάλιστα, από αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 84% τα PCR test σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Σχετικά με την αξιοπιστία των rapid test και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «δεν έχουν κάποιο μειονέκτημα, αντιθέτως το γεγονός ότι κάποιος θα πάρει το αποτέλεσμα σε 15 λεπτά, με συνέπεια να τροποποιηθεί η συμπεριφορά του άμεσα, το κέρδος είναι τεράστιο».

Πού γίνονται δωρεάν rapid test;

Δωρεάν rapid test ανίχνευσης του κορωνοϊού θα διενεργηθεί στους πολίτες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου του 2021 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου του 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, για τον συγκεκριμένο σκοπό, οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1, (μετάβαση σε ιατρό) και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ. Σημειώνεται, ότι είναι η τρίτη φορά που διενεργεί ο ΕΟΔΥ rapid test στον Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments