Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποιος κρύβεται πίσω από την αφίσα που κυκλοφόρησε

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποιος κρύβεται πίσω από την αφίσα που κυκλοφόρησε
Δημήτρης Λιγνάδης: Αποκαλύφθηκε ποιος βρίσκεται πίσω από την αφίσα για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πριν από λίγες ημέρες άρχισε να κυκλοφορεί στα Social Media μια αφίσα που απεικόνιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη με αφορμή όσα έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό και οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης “έπαιξαν” την είδηση υποστηρίζοντας ότι αυτές οι αφίσες υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα ορισμένα από αυτά ισχυρίστηκαν ότι είναι μια παρέμβαση του Ρουβίκωνα.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφίσα δεν είχε υπογραφή κάτι που δεν συνηθίζει ο Ρουβίκωνας. Ωστόσο το ποιος ευθύνεται για την συγκεκριμένη αφίσα δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που δεν ίσχυε στην όλη ιστορία. Αφού όπως φαίνεται η αφίσα όχι μόνο ήταν μοναδική, αλλά δεν κολλήθηκε καν στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάληψη ευθύνης για την αφίσα

Αφού πέρασαν αρκετά 24ωρα έγινε γνωστό ποιος ευθύνεται για την επίμαχη αφίσα. Η οποία τελικά ήταν μια και μοναδική και κολλήθηκε στα Χανιά και όχι στην Αθήνα. Σε σελίδα του Facebook με το όνομα Έφοδος στον Ουρανό, αναρτήθηκε κείμενο που εξηγούσε τους λόγους τοιχοκολλήματος της αφίσας.

«Την Πέμπτη 11/2, πρωτοβουλιακά κολλήσαμε μία (1!!!) χειροποίητη αφίσα με το πρόσωπο του “γνωστού σκηνοθέτη” στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά (!!!). Μέσα σε δύο ώρες από την ανάρτηση, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια-δαιμόνιοι Κλουζώ ανακάλυψαν μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, με ευθείες απειλές και τον κίνδυνο να μετατραπούμε σε Άγρια Δύση.

Την επόμενη μέρα, κι ενώ τα άρθρα έχουν αναπαραχθεί αμέτρητες φορές, η αφήγησή τους προχωράει κι ένα βήμα παρακάτω, συνδέοντας αυθαίρετα την αφίσα αυτή με την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας”. Η ενέργειά μας αυτή αναμφισβήτητα ήταν απόλυτα πετυχημένη, καθώς με μία και μοναδική αφίσα αναδείχθηκε ο ρόλος των καλοπληρωμένων ΜΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας στην προσπάθεια ξεπλύματος του εν λόγω καθάρματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Η υπογραφή στο κείμενο είναι από τους… Οι αφισοκολλητές/τριες από την Άγρια Δυτική Κρήτη. Το όνομα τους προφανώς ήταν απάντηση σε κάποια δημοσιεύματα που μιλούσαν για “Άγρια Δύση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments