Πως Να

Πώς να καθαρίσω το χιόνι

Πώς να καθαρίσω το χιόνι
Αναλυτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται στη χώρα δηλώνοντας παρούσα με πυκνές χιονοπτώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει ντυθεί στα λευκά, με τους πολίτες να δηλώνουν μαγεμένοι από τις εντυπωσιακές εικόνες. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο παγετός είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει τραυματισμούς σε όσους περπατούν στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο.

Προκειμένου να αποφευχθούν γλιστρήματα, πεσίματα και ίσως σπασίματα, μπορούμε να απομακρύνουμε μόνοι μας το χιόνι από τα επικίνδυνα σημεία και να μην περιμένουμε να “εξαφανιστεί” ως δια μαγείας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Να φορέσετε αδιάβροχες μπότες με μόνωση και καλή πρόσφυση, να πάρετε το φτυάρι σας και να βγείτε έξω. Μην προσπαθήσετε να λιώσετε πάγο με ζεστό νερό. Θα παγώσει και θα γίνει μαύρος πάγος. Επίσης, ντυθείτε με στρώματα για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σας καθώς καθαρίζετε το χιόνι.

Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι υψηλής ποιότητας:

Θα είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι που είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ πλαστικό ή έχει λεπίδα από αλουμίνιο και καλύπτεται με αντικολλητικό φινίρισμα. Αυτό θα διευκολύνει τη φόρτωση και εκφόρτωση του χιονιού. Δεν θέλετε ένα φτυάρι που είναι πολύ μεγάλο ή περιέχει μαλακότερα υλικά. Πριν την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι το φτυάρι σας είναι στεγνό και ζεστό.

Μην περιμένετε μέχρι να τελειώσει η καταιγίδα γιατί το χιόνι και ο πάγος θα έχουν την ευκαιρία να κολλήσουν στο πεζοδρόμιο, καθιστώντας πιο δύσκολο να αφαιρεθούν αργότερα. Θα πρέπει να φτυάρετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Είναι επίσης ευκολότερο να φτυαρίσετε λιγότερο νωρίς πεσμένο χιόνι από το παχύτερο βαθύτερο χιόνι, έτσι και το φτυάρι σε τμήματα. Αποφύγετε τη συσσώρευση χιονιού σε τοίχους θεμελίωσης, όπου μπορεί να λιώσει, να παγώσει και να προκαλέσει προβλήματα.

Φτυάρι σωστά για να μην βλάψετε τον εαυτό σας.

Μπορείτε να τεντώσετε εύκολα την πλάτη ή τα γόνατά σας όταν φτυαρίζετε.Είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνετε το φτυάρι. δουλέψτε με διαχειρίσιμες ποσότητες χιονιού. Επικεντρωθείτε στο να σπρώξετε το χιόνι αντί να το σηκώσετε. Επίσης, δεν είναι καλή ιδέα να φτυαρίσετε μόνο το χιόνι στο δρόμο. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί για να μην μπλοκάρετε τους αγωγούς. Η τοποθέτηση χιονιού στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο οδήγησης για τους οδηγούς. Το φτυαρίσματά σας από το δρόμο σας στο πεζοδρόμιο μπορεί να ξεφύγει από τα διατάγματα της πόλης. Τέλος, είναι καλύτερη ιδέα να το φτυάρετε από το πεζοδρόμιο στην αυλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments