Ελλάδα

Εμβολιασμοί σήμερα Ελλάδα: Ξεκινούν το μεσημέρι στην Αττική – Τι θα γίνει με τα ραντεβού των πολιτών

Εμβολιασμοί σήμερα Ελλάδα: Ξεκινούν το μεσημέρι στην Αττική – Τι θα γίνει με τα ραντεβού των πολιτών
Εμβολιασμοί σήμερα Ελλάδα: Τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 08.00 πμ έως τις 12.00 μμ, θα επαναπρογραμματιστούν. 

Το σημερινό (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου) εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική, ξεκινά στις 12.00 το μεσημέρι σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 08.00 πμ έως τις 12.00 μμ θα επαναπρογραμματιστούν.

Πώς έγιναν οι εμβολιασμοί εν μέσω κακοκαιρίας;

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από τη «Μήδεια», αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο χθες Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες που είχαν προγραμματισμένο για χθες τον εμβολιασμό τους, ενημερώηθηκαν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους. Από την άλλη, οι εμβολιασμοί στην Εύβοια έγιναν κανονικά.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία. Τη σύσκεψη απασχόλησαν ιδιαίτερα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στο οδικό δίκτυο και στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ στην Αττική με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, το οποίο φαίνεται ότι θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη», ανέφερε αρχικά.

«Συνιστούμε προφανώς μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς», σχολίασε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Επιπλέον, ο κος Μητσοτάκης προέταξε ότι το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει το πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν ώστε να καλυφθούν τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά που αφορούν στη δεύτερη δόση.

«Και προφανώς όπως κάνουμε πάντα θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» είπε, υπογραμμίζοντας «ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιοδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής».

«Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω μεγάλη προσοχή. Στα παιδιά μας ας χαρούν το χιόνι έχει και αυτή την ευχάριστη πτυχή πάντα, όμως, με προσοχή και να τονίσω για ακόμα μία φορά να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατόν», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments