Ελλάδα

Καλλιάνος κακοκαιρία Μήδεια: «Ο χιονιάς ήταν από τους ιστορικότερους των τελευταίων 35 ετών»

Καλλιάνος κακοκαιρία Μήδεια: «Ο χιονιάς ήταν από τους ιστορικότερους των τελευταίων 35 ετών»
Καλλιάνος κακοκαιρία Μήδεια: Ο μετεωρολόγος του Mega κάνει μια πρώτη εκτίμηση για τον χιονιά που «χτύπησε» την Αττική και όλη τη χώρα, ενώ τον συγκρίνει με τις προηγούμενες μεγάλες κακοκαιρίες.

Ο μετεωρολόγος του Mega επιχειρεί μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την Αττική και όλη τη χώρα. Σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «ο χιονιάς αυτός μπαίνει πλέον στο πάνθεον των ιστορικότερων χιονιάδων για την Αττική (και όχι μόνο). Σίγουρα είναι ο ιστορικότερος των τελευταίων 15 ετών και ένας από τους ιστορικότερους των τελευταίων 35 ετών!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

Καλό μεσημέρι από την «αλπική» Άνω Γλυφάδα. Σήμερα, την επομένη της κακοκαιρίας, ο ήλιος λάμπει και η θερμοκρασία αγγίζει τους 6°C.

Μετά το πέρας αυτού του χιονιά, θα ήθελα να σημειώσω λίγα πράγματα:

Πράγματι, το ψύχος που επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν “τέρας” όπως είχα πει μια εβδομάδα πριν, όχι μόνο γιατί χιόνισε σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά και γιατί οι ελάχιστες θερμοκρασίες όλες αυτές τις ημέρες ήταν ακραίες. Για παράδειγμα, 2 μέρες τώρα, γύρω από τη Φλώρινα, ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -25°C!

Πράγματι, ο χιονιάς αυτός μπαίνει πλέον στο πάνθεον των ιστορικότερων χιονιάδων για την Αττική (και όχι μόνο). Σίγουρα είναι ο ιστορικότερος των τελευταίων 15 ετών και ένας από τους ιστορικότερους των τελευταίων 35 ετών!

Πράγματι, χιόνισε μέχρι και τα παραθαλάσσια της Αττικής, όπως σας είχα ενημερώσει εδώ και αρκετές μέρες και μάλιστα και με εντυπωσιακές χιονοστρώσεις δίπλα στις βάρκες. Οι φωτογραφίες δε, που βγάλατε, θα μείνουν στη ιστορία και σας αξίζουν συγχαρητήρια!

Εν κατακλείδι:

Ορισμένοι έσπευσαν να με “κατασπαράξουν” όταν πριν από μια εβδομάδα, μέσα από τη συχνότητα του MEGA, από τα ραδιόφωνα, από τα γραπτά μου εδώ στο FB αλλά και από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site της Ελλάδας, “τόλμησα” να πω αυτό που έβλεπα, ότι δηλαδή έρχεται ένας χιονιάς που θα έμενε στην ιστορία με χιόνια και στα παραθαλάσσια της Αττικής.

Συμπεράσματα :

Ο καιρός έδωσε τις απαντήσεις του διότι αυτός είχε τον τελευταίο λόγο. Ευτυχώς η πολιτεία ενήργησε σωστά σε ότι αφορά στους άστεγους, τους οικονομικά ασθενέστερους και τα αδέσποτα που μέρες πριν είχα αναφέρει.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο MEGA που με εμπιστεύθηκαν “τυφλά” γιατί όλες αυτές τις ημέρες τους ενημέρωνα για το που πρέπει να πάνε να στήσουν τις κάμερες κατά τη διάρκεια των δελτίων. Ευχαριστώ θερμά και τους διευθυντές μου για την άψογη επικοινωνία όλες αυτές τις ημέρες αλλά και τους δημοσιογράφους παρουσιαστές. Ευχαριστώ και τους τεχνικούς που έκαναν τα πάντα για να φτάσει η είδηση γρήγορα σε εσάς.

Μα πάνω απ’ όλα ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που με ακολουθείτε πίστα από το 2008 που πρωτοξεκίνησα στην ΕΡΤ, που με παρακολουθείτε καθημερινά, που ενημερώνεστε από εμένα και που εμπιστεύεστε τις προγνώσεις μου. Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερα να απαντήσω στα άπειρα μηνύματα σας που με ρωτούσατε για τον καιρό της περιοχή σας. Όμως πιστεύω σας τα είχα γράψει αναλυτικά εδώ με τα status μου.

Γράφτηκε ιστορία λοιπόν με αυτόν τον χιονιά! Θα τον θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια και θα πρέπει να νιώθουμε ευτυχισμένοι που τον ζήσαμε!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments