Ελλάδα

Ο delivery που κινδύνεψε από το χιόνι – Το viral video που προκάλεσε οργή

Ο delivery που κινδύνεψε από το χιόνι – Το viral video που προκάλεσε οργή
Ντελίβερι χιόνι: Το επίμαχο βίντεο μοιράστηκε από πολλούς χρήστες των social media, προκαλώντας οργή.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook, με τον διανομέα φαγητού να προσπαθεί να ισιώσει το μηχανάκι του εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Πρόκειται για ένα βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων το οποίο δημοσίευσε στο Facebook ο χρήστης Antonis Valmas το βράδυ της Δευτέρας (15 Φεβρουαρίου του 2021), τις πρώτες ώρες που η κακοκαιρία «σφυροκοπούσε» την Αττική και πυκνό χιόνι έπεφτε στους δρόμους.

Στην ανάρτηση φαίνεται ο εργαζόμενος να προσπαθεί μέσα στο χιόνι να κινηθεί με το μηχανάκι του, το οποίο, όμως, γλιστράει πάνω στον πάγο. «Να είστε άνθρωποι! Ας μην παραγγείλετε ένα βράδυ!», έγραψε ο άνθρωπος που ανέβασε το- εξοργιστικό όπως το χαρακτηρίζουν- βίντεο, στο οποίο υπάρχει και το εξής μήνυμα: «Ήμαρτον ρε, βράστε ένα αυγό για ένα βράδυ! Να είστε λίγο άνθρωποι!».

Πάντως, να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Δευτέρας πολλές εταιρίες είτε παραγγελιών είτε courier αλλά και τα ΕΛΤΑ, ανέστειλαν τις παραδόσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθεί το viral βίντεο με τον διανομέα εν μέσω κακοκαιρίας:

Συστάσεις από το υπουργείο Εργασίας στους εργοδότες για τους εργαζόμενους σε delivery

Οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οδήγησαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συνυπολογίζοντας το μεγάλο έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, να συστήσει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Συγκεκριμένα η σύσταση είναι οι εργοδότες να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κλπ), ώστε, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

«Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προέχει η προστασία των εργαζόμενων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments