Ελλάδα

Lockdown: Έρχεται παράταση μέτρων και διπλή μάσκα στην Αττική

Lockdown: Έρχεται παράταση μέτρων και διπλή μάσκα στην Αττική
Lockdown: Σκοπός της παράτασης να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Αν και δεν είναι ακόμα κάτι σίγουρο, φαίνεται πως κυβέρνηση και ειδικοί οδεύουν προς παράταση των υφιστάμενων μέτρων και του lockdown στην Αττική καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμάνει υψηλός.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει, όπως συνηθίζεται, αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, με το παράθυρο να είναι ανοιχτό για παράταση, αν και υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση στην Αττική. Ωστόσο, η κατάσταση στο ΕΣΥ δεν δίνει περιθώριο για καθησυχασμούς.

Σκοπός της παράτασης να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, με την κατάσταση να παραμένει εύθραυστη. Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι μπορεί να ανατραπεί άμεσα και οποιαδήποτε στιγμή.

Και δύο είναι οι κύριες ανησυχίες των ειδικών, οι διασωληνωμένοι και ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός, στελέχη του οποίου εντοπίζονται καθημερινά στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό ότι πλέον τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι κοντά στα 500, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ της αφρικανικής μετάλλαξης είναι 7.

Να αναφέρουμε επίσης, πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (67,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.246 ασθενείς.

Όσο για το πότε αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις, υπολογίζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, σχετικά με τη διπλή μάσκα και τη χρήση της, αναμένεται να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, είχε δημιουργηθεί και μια υποεπιτροπή με σκοπό να μελετήσει το θέμα της διπλής μάσκας και της αποτελεσματικότητάς της.

Με βάση πάντως, τα πρώτα στοιχεία οι δύο μάσκες φαίνεται ότι βελτιώνουν την προστασία φθάνοντας ακόμη και το 95%, γεγονός που ενισχύει τη θέση των ειδικών ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

Βέβαια, σύμφωνα με το ethnos, υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το εάν θα πρέπει να γίνει ισχυρή σύσταση ή να ορισθεί ως ένα υποχρεωτικό μέτρο. Ωστόσο, τα δύο σημεία που θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα οι πολίτες, είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments