Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Η προφητική του συνέντευξη πριν 8 χρόνια – Τα έλεγε όλα

Δημήτρης Λιγνάδης: Η προφητική του συνέντευξη πριν 8 χρόνια – Τα έλεγε όλα
Δημήτρης Λιγνάδης: Δείτε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του πριν από 8 χρόνια.

«Σεισμός» έχει προκληθεί μετά τη σημερινη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι ένας «επικίνδυνος άνθρωπος», ενώ τόνισε ότι την ξεγέλασε. Σημείωσε ακόμα ότι δεν είναι φίλος της.

Ο ίδιος απάντησε ότι για «το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Όμως, μια συνέντευξη που υπάρχει διαθέσιμη στο YouTube λέει πολλά για την υπόθεση. Σε αυτή μιλάει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο «Σπίρτο» και την Τατιάνα Καποδίστρια πριν 8 χρόνια και αναφέρεται στο πώς βλέπει το θέατρο, ποιες είναι οι επιθυμίες του και πως αυτές τον καθορίζουν κι όχι οι φόβοι του.

Στο πρώτο ερώτημα που του κάνει η δημοσιογράφος για το έργο που είχε επιλέξει τότε, λέει τη χαρακτηριστική ατάκα για το τι τον απασχολεί αναφορικά με το θέατρο: «Πού είναι ο Θεός, τι είναι ο Θεός, τι είναι χάρισμα, ταλέντο δηλαδή, που πάει το ταλέντο, πόσο σχέση έχει το ταλέντο με την ηθική»…

Στη συνέχεια λέει: «εγώ δεν γνωρίζω τοίχους. Αν σκεφτόμουνα να προχωρώ στη ζωή μου με τους φόβους μου, τότε θα ήμουνα στο Δρομοκαΐτειο. Οι επιθυμίες μου είναι πάντα λίγο ή πολύ μεγαλύτερες από τους φόβους μου».

Έπειτα σε άλλη απάντησή του λέει: «αν κάνω κάτι ασυνείδητα προβοκατόρικο στο αίμα μου, αυτό είναι ασυνείδητο. Εγώ κάνω αυτό που μου αρέσει». Στη συνέχεια μιλώντας για τον πολιτισμό της Ελλάδας λέει: «εμείς μείναμε σε κάτι μαρμάρινες προτομές και σε μια στείρα καθαρότητα ηθικής των αρχαίων προγόνων που την μπερδέψαμε και με τον χριστιανισμό και βγήκε ένα αμάγαλμα».

Μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα ακούγοντας όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που μίλησε η Λίνα Μενδώνη έχει ξεκινήσει και νέα πολιτική κόντρα, καθώς κατηγορείται για συγκάλυψη του Δημήτρη Λιγνάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτησή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments