Ελλάδα

Ωρωπός κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή Χαρδαλιά

Ωρωπός κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή Χαρδαλιά
Ωρωπός κακοκαιρία: Η απόφαση ισχύει μέχρι και τις 13 Μαρτίου 2021.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Ωρωπού.

Ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, ήτοι έως και 13 Μαρτίου 2021.

Θυμίζουμε πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει μπει με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, και ο Δήμος Διονύσου.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Σήμερα πάντως, συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Για αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης πατώντας εδώ.

Επίσης, μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΔΕΔΔΗΕ. Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments