Διεθνή

Οριστική αποχώρηση πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα

Οριστική αποχώρηση πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της αναχώρησής τους σε μια σύνοδο κορυφής έκτακτης ανάγκης με τη βασίλισσα στις αρχές του 2020, ο Χάρι είχε συμφωνήσει να επανεξετάσει την απόφαση ένα χρόνο μετά.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μάρκλ επιβεβαίωσαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ ότι δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντα τους ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Την ανακοίνωση έκανε το Παλάτι εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση του ζεύγους.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως εργαζόμενα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας», ανέφερε σε δήλωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, όπως είναι επίσημα γνωστοί, εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα τους πριν από ένα χρόνο. Η τελευταία υποχρέωση του πρίγκιπα Χάρι ήταν τον Μάρτιο του 2020.

Από εκεί και μετά υπήρχε η κοινή συμφωνία για αναθεώρηση της απόφασης του σε δώδεκα μήνες. Όλο αυτό το διάστημα οι συζητήσεις συνεχίζονταν στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως φαίνεται το ζευγάρι έσπασε την καταληκτική ημερομηνία και ανακοίνωσε πρώιμα ότι σταματά αυτή τη σχέση οριστικά. Έκτοτε ξεκίνησαν μια νέα ζωή με πολλές εμπορικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα ζουν στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της αναχώρησής τους σε μια σύνοδο κορυφής έκτακτης ανάγκης με τη βασίλισσα στις αρχές του 2020, ο Χάρι είχε συμφωνήσει να επανεξετάσει την απόφαση ένα χρόνο μετά. «Η Βασίλισσα επιβεβαίωσε ότι η απομάκρυνση από το έργο της Βασιλικής Οικογένειας κατέστησε μη δυνατή τη συνέχεια με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που έρχονται με μια ζωή στην δημόσια υπηρεσίας.

«Οι τιμητικοί στρατιωτικοί διορισμοί και οι βασιλικές πατρωνίες που διατηρούνται από τον Δούκα και τη Δούκισσα θα επιστραφούν επομένως στην Αυτού Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των εργαζομένων μελών της Βασιλικής Οικογένειας.» Ο πρίγκιπας Χάρι, πρώην στρατιώτης, κατέχει πολλούς επίτιμους στρατιωτικούς τίτλους, καθώς και ραντεβού της Κοινοπολιτείας και κάποιες άλλες πατρωνίες. Η Μέγκαν έλαβε επίσης αρκετούς τιμητικούς ρόλους αφού παντρεύτηκε τον Χάρι στο Κάστρο του Windsor τον Μάιο του 2018. Το ζευγάρι, που περιμένει το δεύτερο παιδί τους, είναι έτοιμο να δώσει μια «προσωπική» συνέντευξη για τη ζωή τους στη δημοφιλή ‘Οπρα Γουίνφρεϊ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments