Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown
Νίκος Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς που πήρε τη σκυτάλη στην ενημέρωση από τους καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν από αύριο μέχρι την 1η Μαρτίου:

  • ο Δήμος Καλυμνίων, που ήταν στο «κόκκινο»
  • ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, στον οποίο υπάρχει ζήτημα με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Παραμένουν στο αυστηρό lockdown Αττική, Αχαΐα, Μύκονος και Εύβοια (πλην Σκύρου) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ο υφυπουργός είπε πως στην Αχαΐα παρατηρείται μια σταθεροποίηση, αν και ο σημερινός τριψήφιος αριθμός δημιουργεί ανησυχία. Από την άλλη στην Εύβοια, όπως είπε, παρατηρείται σταθεροποίηση.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται και η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλήν δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης, ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης, στον δήμο Εορδαίας και στον επιδημιολογικό χάρτη πλέον θα είναι στο «πορτοκαλί». Τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι οι λοιμωξιολόγοι θα τα επανεκτιμήσουν την ερχόμενη εβομάδα.

Δείτε πώς διαμορφώθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης

Δείτε την ενημέρωση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments