Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το απίστευτο κείμενο που ανέβηκε στη Wikipedia τις τελευταίες μέρες

Δημήτρης Λιγνάδης: Το απίστευτο κείμενο που ανέβηκε στη Wikipedia τις τελευταίες μέρες
Δημήτρης Λιγνάδης: Το επίμαχο κείμενο σχετίζεται με τις καταγγελίες που τον αφορούν και όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες.

Ένα απίστευτο κείμενο έχει δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες στη Wikipedia αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν καταγγελίες.

«Εσείς που τα διορθώνετε, δεν ντρέπεστε; Το έχετε καταλάβει ότι είναι βιαστής και παιδεραστής; Αφήστε τα τα ρημάδια. Και αφού δεν πληρώνεστε γιατί ασχολείστε;», αναφέρεται στην αρχή, ενώ στη συνέχεια, αναγράφεται το εξής: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης (Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 1964) είναι Έλληνας βιαστής και παιδεραστής».

Ακολουθεί το πώς φαίνεται στη Wikipedia:

Πάντως, πριν από λίγο, το επίμαχο εισαγωγικό κείμενο άλλαξε και αφαιρέθηκε με το βιογραφικό του να ξεκινά κανονικά, δηλαδή ότι είναι σκηνοθέτης, αλλά να μένουν οι λέξεις «βιαστής» και «παιδεραστής», όπως φαίνεται και παρακάτω:

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις ενώ έχει διδάξει υποκριτική σε δραματικές σχολές, σχολεία και πανεπιστήμια, διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου από τον Αύγουστο του 2019 έως την παραίτησή του τον Φεβρουάριο του 2021.

Μόλις χθες, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δύο εβδομάδες σχεδόν από την αιφνίδια παραίτησή του, προέβη σε δηλώσεις, δηλώνοντας πως την εξαπάτησε.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ.».

Και σημείωσε ότι όταν τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο βγήκε προκήρυξη. «Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή», τόνισε στον λόγο της.

Πάντως, ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20 Φεβρουαρίου) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Και φαίνεται πως οι εξελίξεις που σχετίζονται με την υπόθεσή του, «τρέχουν» αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρουσιάστηκε μαζί με τον συνήγορο του, με σκοπό να ενημερωθεί αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments