Ελλάδα

Μέτρα κορωνοϊός: Στο κόκκινο από σήμερα οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου και Καλυμνίων

Μέτρα κορωνοϊός: Στο κόκκινο από σήμερα οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου και Καλυμνίων
Μέτρα κορωνοϊός: Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνουν από σήμερα οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου και Καλυμνίων

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται ήδη οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής. Για Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονο και Αττική, τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στις 26 θα ανακοινωθεί, εφόσον χρειαστει, σε ποιες περιοχές θα γίνει επέκτασή τους.

Τα μέτρα στις περιοχές με επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Αναστέλλεται,  η λειτουργία των Δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την περιφέρεια της Αττικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), βρίσκονται πλέον οι εξής περιοχές: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Θάσου, οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Καρπάθου και ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων.

Τι ισχύει στις περιοχές αυξημένου κινδύνου

  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (εξαιρούνται οι Π.Ε Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα και τις καθημερινές η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ).
  • Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση(τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments