Ελλάδα

Ρεύμα διακοπή: Συνεχίζονται οι εργασίες – Πόσα σπίτια παραμένουν στο σκοτάδι

Ρεύμα διακοπή: Συνεχίζονται οι εργασίες – Πόσα σπίτια παραμένουν στο σκοτάδι
Ρεύμα διακοπή: Αν και στα περισσότερα σημεία τα προβλήματα έχουν αντιμετωπισθεί, υπάρχουν ακόμα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των βλαβών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στα Βόρεια προάστια της Αθήνας και συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης και στις παροχές νοικοκυριών στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Εκάλη και Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή, ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών που εξακολουθούν να παρουσιάζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγότερα από 400 και οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Σημειώνει ακόμη ότι η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν απομείνει στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης, απαιτούν εργασίες σε κάθε μια παροχή χωριστά. Επίσης, όσα νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία .

Πρόσθετες ελαφρύνσεις από τη ΔΕΗ για τους πληγέντες

Θυμίζουμε πως περαιτέρω εκπτώσεις για τους πελάτες της που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε η ΔΕΗ, πέραν της έκπτωσης των τελών δικτύου για τον Φεβρουάριο που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ η οποία ισχύει για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους.

Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού. Οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών.

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την κακοκαιρία

Για εμπαιγμό των πληγέντων πολιτών μιλά το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας την εξαγγελία του Πρωθυπουργού να μειωθεί η χρέωση των λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ανέρχεται σε 9 μόλις ευρώ. Το ίδιο αφορά και στην ανακοίνωση της ΔΕΗ να τα τριπλασιάσει.

«Ας αφήσει λοιπόν, η κυβέρνηση τις αστείες και προσβλητικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για το χάος που προκλήθηκε και ας πράξει κάτι στην ουσία. Εξάλλου οι πολίτες δεν εξαγοράζονται, έχουν γνώση, μνήμη, κρίση και θα καταδικάσουν όταν έρθει η ώρα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Από την άλλη, με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ που καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και στην πολιτική προστασία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments