Οικονομία

Σταϊκούρας επιστρεπτέα: Παρατείνεται η υποβολή δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες

Σταϊκούρας επιστρεπτέα: Παρατείνεται η υποβολή δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες
Σταϊκούρας επιστρεπτέα: Παράταση στην προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες καθώς και την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ΣΚΑΙ σημείωσε πως θα δοθεί παράταση δύο ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ενώ αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30 Ιουνίου 2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα δοθεί παράταση δυο ημερών η οποία ήταν να πληρωθεί από τις 3 έως 5 Μαρτίου.

Τόνισε, μάλιστα, πως η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση.»

Δηλώσεις ιδιοκτητών

Αναφορικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις των ιδιοκτητών προκειμένου να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια ο κ. Σταίκούρας ανέφερε πως θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις.

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. Ευρώ σε αυτές.», ανέφερε.

Σχετικά με τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. Ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε.»

Τέλη κυκλοφορίας

Για τα τέλη κυκλοφορίας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια σκέψη για περαιτέρω παράταση.  ‘Ετσι παραμένει μέχρι και 26 Φεβρουαρίου η καταληκτική ημερομηνία όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό είχε ξεκαθαρίσει και προ ημερών μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών.

Δάνεια και επιδοτήσεις

Για τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι, σε συμφωνία με τους θεσμούς, αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του “κόκκινου”, με προυπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments