Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία – Αρνείται τις κατηγορίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία – Αρνείται τις κατηγορίες
Δημήτρης Λιγνάδης: Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ έως ότου απολογηθεί, καθώς πήρε προθεσμία ολίγων ημερών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου μια ώρα όπου και παρέλαβε το σύνολο της δικογραφίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκε, εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Νέα μαρτυρία για αποπλάνηση 15χρονου

Εν τω μεταξύ μια νέα μαρτυρία που αφορά σε αποπλάνηση ανηλίκου ήρθε στο φως για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ο Χρίστος Χ. περιγράφει με τη σειρά του τα όσα έζησε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τονίζει ότι «δεν κατηγορώ τον Δ. Λ. για βιασμό, αλλά για την επιτυχή προσπάθεια χειραγώγησής μου -αποπλάνηση λέγεται αυτό- με άμεσο στόχο την σεξουαλική συνεύρεση του μαζί μου». Ο Χρίστος Χ. δημοσιοποίησε την καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη με επιστολή του στο 2020mag.gr και στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Διαβάστε εδώ όλη την καταγγελία.

Οι πρώτες φωτογραφίες με τον Δημήτρη Λιγνάδη να φτάνει στην Ευελπίδων:

Εξελίξεις στον χώρο της Τέχνης

Παράλληλα αύριο έχει προγραμματιστεί μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αύριο το πρωί. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών. Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας δήλωσε ότι ο εντολέας του «αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες». Όπως είπε χθες ο κ. Γεωργουλέας έξω από τη ΓΑΔΑ, αμέσως μόλις εξεδόθη το ένταλμα, ενημερωθήκαμε και προσήχθη αυτοβούλως.«Ήταν στην Αθήνα και είχε γνωστοποιηθεί πολύ πριν την έκδοση του εντάλματος το πού βρίσκεται. Θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, θα λάβουμε δικογραφία. Προς το παρόν θα μου επιτρέψετε, να μην κάνω τοποθέτηση», είπε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κ. Λιγνάδη, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ακόμη, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργουλέας, «ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής» και έχει καλή συνεργασία με τις Αρχές. «Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Δεν έχω λάβει ακόμα γνώση της δικογραφίας, δεν ξέρω τι λένε οι καταθέσεις. Φήμες, άρθρα και συνεντεύξεις τα ξέρουμε όλοι, αλλά αυτό απέχει πολύ από τη δικογραφία. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί και από εκεί και πέρα θα κρίνουν οι αρμόδιοι», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments