Ελλάδα

ΑΠΘ Θεσσαλονίκη επεισόδια: Ξύλο και χημικά κατά των φοιτητών – Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

ΑΠΘ Θεσσαλονίκη επεισόδια: Ξύλο και χημικά κατά των φοιτητών – Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές
ΑΠΘ Θεσσαλονίκη επεισόδια: Οι φοιτητές ετοιμάζουν νέο συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σοκαριστική είναι η εικόνα όπου άνδρες των ΜΑΤ ψεκάζουν με χημικά φοιτητή, ο οποίος είναι γυμνός και βρίσκεται στο πάτωμα κατά τη διάρκεια προσαγωγής του στην κινητοποίηση των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο Facebook

Η φοιτητική κινητοποίηση έγινε στο κτίριο της διοίκητης του ΑΠΘ και υπήρξε μεγάλη ένταση, ξύλο και χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η ΕΛΑΣ προχώρησε τουλάχιστον σε 27 προσαγωγές ατόμων. Οι φοιτητές δεν άφηναν την κλούβα της ΕΛΑΣ με τους προσαχθέντες να φύγει, κάτι που έγινε τελικά μετά από 20 λεπτά. Οι φοιτητές συνεχίζουν την κινητοποίησή

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης έχουν καλέσει νέο συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα γίνει κινητοποίηση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τις προσαγωγές και τη βία από την πλευρά αστυνομικών νωρίτερα στο ΑΠΘ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των φοιτητών

Ανάμεσα σε άλλα, η ανακοίνωση-κάλεσμα των φοιτητών αναφέρει: «Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης με τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών έσπασαν στην πράξη τον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις! Οι φοιτητές ακούστηκαν σε όλη τη χώρα, διαδήλωσαν κατά χιλιάδες σε περισσότερες από 25 πόλεις.

Το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά φοιτητές, μεταπτυχιακοί, μαθητές και εκπαιδευτικοί το απέρριψαν! Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολών ώστε να μην συναντήσει αντιδράσεις, ωστόσο οι μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις από κοινού με τους μαθητές, τα εργατικά σωματεία σε όλη την χώρα τής χάλασαν τα σχέδια.

Το αίτημα να επιστρέψουμε στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας ήχησε σε όλη την χώρα! Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα μας, τις Γενικές συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, τους αποκλεισμούς, τους κάνουμε ξεκάθαρο: το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τις ανάγκες μας!

Η απάντηση μας στα σχέδια τους είναι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ! Ο νόμος δε θα εφαρμοστεί!

Τώρα είναι που πρέπει να δώσουμε ζωντάνια στις σχολές και στους συλλόγους μας. Να επανακατοχυρώσουμε τις σχολές μας! Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις και τη μαζικοποίησή τους, να απαντήσουμε με μια φωνή στα σχέδια της κυβέρνησης και να μπλοκάρουμε την εφαρμογή τους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε την πάλη μας. Μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις στα όργανα διοίκησης που θα κληθούν να εφαρμόσουν τον νόμο και συνεχίζουμε με μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο νέος νόμος αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας! Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δεν θα περάσει!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments