Ελλάδα

Άσχημα τα νέα για την Άννα Παναγιωταρέα – Είναι στενή συνεργάτιδα της Μενδώνη

Άσχημα τα νέα για την Άννα Παναγιωταρέα – Είναι στενή συνεργάτιδα της Μενδώνη
Άννα Παναγιωταρέα: Θα παραμείνει εκτός υπουργείου Πολιτισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω εγχείρησης που θα κάνει.

Η άμεση συνεργάτιδα της Λίνας Μενδώνη, Άννα Παναγιωταρέα θα μείνει εκτός υπουργείου Πολιτισμού για αρκετό καιρό για λόγους υγείας. Τι συνέβη;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, ο λόγος είναι ένα ατύχημα που είχε η Άννα Παναγιωταρέα και το οποίο επιδείνωσε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η κ. Παναγιωταρέα αναμένει να χειρουργηθεί και το χειρουργείο απαιτεί μακρά ανάρρωση, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση Λιγνάδη – Τι λένε τα κυβερνητικά στελέχη για Μενδώνη

Η Αριστοτελία Πελώνη μπορεί να ανέφερε ότι η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μια «ατυχής έκφραση» αναφερόμενη στο «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», αλλά τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της υπουργού Πολιτισμού από την κυβέρνηση.

Την υπουργό Πολιτισμού στήριξαν με δηλώσεις τους Άδωνις Γεωργιάδης και Άγγελος Συρίγος. Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι: «Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο».

Ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε από τη δική του μεριά στον ραδιοσταθμό των Παραπολιτικών ότι: «Μπορεί να έγιναν λάθος χειρισμοί, επαναλαμβάνω ότι δεν το ξέρω αν έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει αλλά το μείζον είναι η κα Μενδώνη ή το μείζον είναι πώς θα ωθήσουμε περισσότερους για να βγει στην επιφάνεια τι συμβαίνει από πίσω; Έχουμε μπροστά μας τρομακτικές καταγγελίες, το ερώτημα είναι αν θα παραιτηθεί Μενδώνη; Θα λυθεί το πρόβλημα; Πως κατορθώσαμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου η ελληνική κοινωνία αρχίζει να μιλάει, ανοίγουν στόματα, να το μετατρέψουμε σε μικροκομματική αντιπαράθεση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ανάμεσα σε άλλα, είπε στο Mega: «ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι κανένας δεν γνώριζε την δράση του κ. Λιγνάδη εκτός από έναν στενό κύκλο. Όταν το άκουσα έπεσα από τα σύννεφα. Το να κατηγορεί κανένας την κα Μενδώνη ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν κανένας να σκεφτεί ότι μπορεί να είχε γνώση και να έχει διευθυντή τον κ. Λιγνάδη. Επικοινωνιακά δεν το χειρίστηκε καλά. Ούτε οι δηλώσεις ήταν σωστές».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ζητά την παραίτησή της, ενώ το Μαξίμου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «καμπάνια χυδαιότητας». Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού έκαναν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, ηθοποιοί κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments