Ελλάδα

Sms 13033: Έρχεται νέος κωδικός μόνο για το λιανεμπόριο – Πως θα δουλεύει

Sms 13033: Έρχεται νέος κωδικός μόνο για το λιανεμπόριο – Πως θα δουλεύει
Sms 13033: Με μια αλλαγή αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο σύμφωνα με πληροφορίες.

Το σκληρό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε σίγουρα αν θα χρειαστεί να παραταθεί για μια εβδομάδα κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει σίγουρο. Παράλληλα υπάρχουν απορίες για το τι θα γίνει αναφορικά με το λιανεμπόριο. Δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε σε καθεστώς lockdown, αλλά την ίδια στιγμή να ανοίξουν τα καταστήματα με click away από 1 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside. Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια», είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο.

Αλλαγή στα SMS

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει με μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν. Το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα SMS έχει απορριφθεί πολλές φορές και έτσι οι άνθρωποι της κυβέρνησης εξετάζουν άλλες λύσεις προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση. Για την ακρίβεια στο παιχνίδι έχει πέσει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός μόνο για το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρωινή εκπομπή του OPEN αναμένεται να έχουμε μια επιπλέον επιλογή στα SMS. Αυτή θα είναι το νούμερο “7”. Όπως όλα δείχνουν θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο όταν αυτό ανοίξει με τη μέθοδο του click away. Η χρονική διάρκεια που θα έχει σε ισχύ είναι οι δυο ώρες καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο χρόνος είναι υπεραρκετός. Ειδικότερα όταν μιλάμε για αναμονή και απλή παραλαβή έξω από το κατάστημα. Μέσα στην εβδομάδα και για την ακρίβεια προς το τέλος της θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις καθώς τότε συνεδριάσουν οι ειδικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments