Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία στις αρχές Μαρτίου

Βρετανία κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία στις αρχές Μαρτίου
Βρετανία κορωνοϊός: Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 8 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων στη Βρετανία. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. “Σήμερα θα ανακοινώσω έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει προσεκτικά στην έξοδο από το λοκντάουν”, σημείωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.

“Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη μόρφωσή τους και την ευημερία τους. Επίσης θα έχουμε ως προτεραιότητα τρόπους για να ξανασυναντηθούν οι άνθρωποι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με ασφάλεια”, πρόσθεσε.

Στις 8 Μαρτίου το κουδούνι:

Νωρίτερα σήμερα πάντως, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19, Νάντιμ Ζαχάουι, δήλωσε ότι τα σχολεία στην Αγγλία θα ξανανοίξουν στις 8 Μαρτίου και ότι δύο οικογένειες ή έξι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους από τις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ.

“Η άποψη που διέπει όλο αυτό είναι ένα σταδιακό ξανάνοιγμα όλης της Αγγλίας, όχι περιφερειακό”, είπε ο Ζαχάουι στο LBC Radio και υπογράμμισε: “Τα παιδιά έρχονται πρώτα, άρα η προτεραιότητα είναι τα σχολεία, δύο άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο και ίσως να πιουν έναν καφέ μαζί, αυτό είναι επίσης για την 8η Μαρτίου. Στη συνέχεια την 29η (θα επιτραπούν) δύο οικογένειες ή ο κανόνας των έξι (ανθρώπων) και τα υπαίθρια αθλήματα”.

Τι δείχνουν τα στοιχεία των εμβολιασμών:

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι καταγράφεται μείωση της μετάδοσης του νέου κορονοϊού. “Αρκεί να πούμε ότι τα στοιχεία δείχνουν καλά”, δήλωσε ο Νάντιμ Ζαχάουι στο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση για το αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τη μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών και διευκρίνισε ότι περισσότερα δεδομένα όσον αφορά την μετάδοση θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.

“Δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση σήμερα το πρωί να μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται να ξανανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Μαρτίου αν δεν είχαμε την πεποίθηση ότι όντως το πρόγραμμα εμβολιασμού αρχίζει πραγματικά να αποφέρει καρπούς”, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments