Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης από τη μια περιφέρεια στην άλλη

Κορωνοϊός Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης από τη μια περιφέρεια στην άλλη
Κορωνοϊός Ιταλία: Το μέτρο παρατείνεται μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Η ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό πήρε την απόφαση να υπάρξει παράταση ενός ακόμη μήνα της απαγόρευσης μετακίνησης των πολιτών από την μια περιφέρεια στην άλλη.

Το μέτρο, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραταθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή (21/2).

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών και την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι. Στο περιθώριο της συνάντησης, οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση της Ρώμης την λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Σημειώνεται ότι σήμερα (23/20, μέσα στη μέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, είναι ιδιαίτερη η ανησυχία των ειδικών αναφορικά με τη διασπορά των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, σε συνδυασμό με την πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σε αρκετές μεγάλες πόλεις.

Αρκετός κόσμος βγήκε και συνωστίστηκε, κάτι το οποίο ευνόησε και ο καλός καιρός που επικράτησε. Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι πόλεις που έκλεισαν μερικά από τα πιο πολυσύχναστα μέρη τους για να εμποδίσουν το συνωστισμό πολιτών. «Ανησυχώ, προφανώς. Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική παραλλαγή», εκτιμά ο Μάσιμο Γκάλι, ένας από τους επιφανέστερους ιολόγους της χώρας, που εργάζεται στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messaggero. «Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα δεδομένα οδεύουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των νέων κρουσμάτων», συμπλήρωσε.

Παρά την έκκληση στους πολίτες «να μείνουν στα σπίτια τους», την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, ο οργανισμός που συμβουλεύει την κυβέρνηση στη μάχη κατά της Covid, κόσμος συνέρρευσε σε δρόμους, πάρκα και παραλίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας για να επωφεληθεί από τον ηλιόλουστο καιρό, που επικράτησε αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments