Ελλάδα

Στέφανος Χίος: Αφέθηκε ελεύθερος για λόγο έκπληξη

Στέφανος Χίος: Αφέθηκε ελεύθερος για λόγο έκπληξη
Στέφανος Χίος: Είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια εξαιτίας του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Μακελειό».

Ο Στέφανος Χίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από το σάιτ makeleio. Να σημειώσουμε ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε μετά από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό.

Μετά από μήνυση που κατατέθηκε για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Στέφανος Χίος συνελήφθη, καθώς η εισαγγελία έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ασέμνων. Η σύλληψή του έγινε στην Καλλιθέα από ομάδα αστυνομικών.

Το πρωτοσέλιδο που οδήγησε στη σύλληψη Χίου

Πώς, όμως, αφέθηκε ελεύθερος ο Στέφανος Χίος; Ο δημοσιογράφος διώκεται για συνέργεια, διότι δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος της εφημερίδας και της ιστοσελίδας makeleio, της οποίας το πρωτοσέλιδο αλλά και το βίντεο που το διαφήμιζε, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο δημοσιογράφος στην ανάκρισή του δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας αφού είναι εργαζόμενος και όχι εκδότης της. «Αρνούμαι ρητά τις κατηγορίες. Όσον αφορά το σημερινό φύλλο και τη σύλληψη μου και για το επίμαχο διαφημιστικό σποτ, έχω να δηλώσω τα εξής: Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και εργάζομαι στην πολιτική και σατιρική εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ». Σας προσκομίζω τη σύμβαση εργασίας μου», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Δείτε την απάντησή του στον εισαγγελέα

Ο Στέφανος Χίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ της εφημερίδας, αλλά έχει και διαδικτυακή εκπομπή με τον ίδιο τίτλο. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι το makeleio.gr όταν χθες τον συνέλαβαν αναφερόταν σε αυτόν με τον τίτλο «ρεπόρτερ».

Να τονίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα Μακελειό έχει κυκλοφορήσει μια σειρά πολύ επιθετικά και σοκαριστικά πρωτοσέλιδα κατά των Χάρη Ρώμα, Πέτρου Φιλιππίδη, Παύλου Χαϊκάλη, Λάκη Λαζόπουλου και άλλων. Μάλιστα, ο πρώτος έχει δηλώσει ότι η υπόθεσή του έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αν και δεν έχει γίνει γνωστό κάτι παραπάνω για αυτό.

«Όταν είδα το πρωτοσέλιδο σοκαρίστηκα αλλά αυτό κράτησε πολύ λίγο γιατί δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να μου προσάψει κανείς. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου ήταν πάντα ηθικά και κοινωνικά αποδεκτά, πάντα. Εννοείται ότι ακολουθούμε όλη τη νόμιμη διαδικασία αστικά και ποινικά με δύο εξαιρετικούς δικηγόρους… », δήλωσε ο Χάρης Ρώμας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments