Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 415 θάνατοι και σχεδόν 3.900 κρούσματα σε μία ημέρα

Γερμανία κορωνοϊός: 415 θάνατοι και σχεδόν 3.900 κρούσματα σε μία ημέρα
Γερμανία κορωνοϊός: Στους 68.318 οι νεκροί από τον ιό, συνολικά.

Σύμφωνα με ό,τι δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρας αυξήθηκαν κατά 3.883 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.394.811.

Παράλληλα, άλλοι 415 ασθενείς με τη νόσο COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 68.318 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Να αναφέρουμε πως έχουν χορηγηθεί πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο. Σκοπός να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, οι κυβερνήσεις βασίζονται περισσότερο παρά ποτέ στον εμβολιασμό, ο οποίος επιταχύνεται, αποκαλύπτοντας ωστόσο τις ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών.

Δεν χρειάστηκαν παρά λιγότερες από τρεις εβδομάδες, από τη 2η Φεβρουαρίου, για να διπλασιαστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί. Kαι ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα υποτιμημένος γιατί δύο μεγάλες χώρες, η Κίνα και η Ρωσία, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα νεότερα δεδομένα τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες.

Αποκαλύπτεται όμως, η υπερεκπροσώπηση των πλουσίων χωρών. Περίπου το 45% των ενέσεων έχει γίνει στις χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου, μολονότι δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μάλιστα, οι ηγέτες της G7 δεσμεύθηκαν να μοιραστούν μέρος των εμβολίων με τις φτωχές χώρες. Ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα υπερδιπλασιάσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν για τον παγκόσμιο εμβολιασμό, στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως στο πρόγραμμα COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να στείλουν «το ταχύτερο δυνατόν» 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Αφρική, ώστε οι χώρες της ηπείρου να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανοσοποίηση των περίπου 6,5 εκατομμυρίων μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι σήμερα, πάνω από τις εννιά δόσεις στις δέκα (το 92%) έχουν χορηγηθεί σε πολίτες χωρών με εισόδημα είτε «υψηλό» ή «μέσο προς την υψηλότερη κλίμακα» (κατά την Παγκόσμια Τράπεζα), δηλαδή σε κράτη όπου ζει χονδρικά ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός (το 53%). Από τις 29 χώρες με «χαμηλό» εισόδημα, μόνο η Γουινέα και η Ρουάντα έχουν αρχίσει εκστρατείες ανοσοποίησης.

Πάντως, το Ισραήλ είναι μακράν η χώρα που έχει προχωρήσει περισσότερο, με περίπου τον μισό πληθυσμό του (το 49%) να έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση, ενώ ο ένας Ισραηλινός στους τρεις (33%) έχει λάβει και τη δεύτερη. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων, το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech έχει αποτελεσματικότητα 95,8% ως προς την αποτροπή της μόλυνσης από τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments