Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Διαπόντια Νησιά με αφορμή τον εμβολιασμό – Στηρίζουν τον ελληνισμό

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Διαπόντια Νησιά με αφορμή τον εμβολιασμό – Στηρίζουν τον ελληνισμό
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Εξήρε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άρτια διεξαγωγή των εμβολίων στους κατοίκους των νησιών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συμβολή τους στα Διαπόντια Νησιά.

Mε αφορμή την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος για τους κατοίκους των Διαποντίων Νησιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερεικούσα.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή, έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί στους Οθωνούς όπου επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, ενώ αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου «Πρωτεύς».

Επόμενος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το Μαθράκι, το πιο μικρό νησάκι του νησιωτικού συμπλέγματος των Διαποντίων Νήσων. Οι ελάχιστοι κάτοικοι του νησιού την υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς είναι η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται το νησί.

Τελευταίος σταθμός της κ. Σακελλαροπούλου ήταν η Ερεικούσα, όπου πρώτα επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και αμέσως μετά μετέβη στο δημοτικό σχολείο, όπου την περίμεναν οι μοναδικοί τρεις μαθητές του και η δασκάλα τους.

Ολοκληρώνοντας το πλαίσιο των επισκέψεών της στα Διαπόντια Νησιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της από την επίσκεψή της «στο δυτικότερο άκρο της πατρίδας μας», εξήρε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άρτια διεξαγωγή των εμβολίων στους κατοίκους των νησιών, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συμβολή τους στα Διαπόντια Νησιά.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ξέρω ότι πολλοί μένουν στον τόπο τους από την αγάπη για τον τόπο αυτό παρόλα τα προβλήματα και τις αντίξοες συνθήκες. Επίσης, Έλληνες της διασποράς επιστρέφουν εδώ για να βρουν τη μοναδική γαλήνη που προσφέρουν τα νησιά αυτά. Είναι πολύ σημαντικό ότι στην Ερείκουσα, όπου βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή, λειτουργεί και το σχολείο. Πριν από ενενήντα χρόνια είχε εκατό μαθητές, τώρα μόνο τρεις. Μακάρι σύντομα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σχολεία και στα υπόλοιπα νησιά».

«Θέλω, όμως, να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε ότι στηρίζουν μια κοιτίδα ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ κι ότι η Πολιτεία είναι παρούσα. Αυτή την ανάγκη αισθάνθηκα να εκφράσω με την επίσκεψή μας, που είναι πιο επιτακτική τώρα, τον καιρό της πανδημίας – ότι η Πολιτεία είναι παρούσα, ότι τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα».

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Διαπόντια νησιά. Οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, έσπευσαν να την ανταμώσουν, κρατώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊου και να της χαρίσουν μικρά δωράκια, όπως λουλούδια, μέλι και ελαιόλαδο, ενώ οι  τρεις μοναδικοί μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας, το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί από πέρυσι στα Διαπόντια νησιά, τις χάρισαν ζωγραφιές από τον τόπο τους.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στα Διαπόντια νησιά, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου, ο κυβερνητικός βουλευτής της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, εκπρόσωποι των λιμενικών αλλά και στρατιωτικών αρχών του τόπου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments