Ελλάδα

Τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο
Ελλάδα Τουρκία: Η ένταση συνεχίζει να υπάρχει στο Αιγαίο.

Με πτήσεις F-16 προσπάθησε η τουρκική αεροπορία να αιφνιδιάσει την ελληνική και, μάλιστα, αργά το απόγευμα της Τρίτης. Τι συνέβη; Δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν και το ένα ζεύγος έφυγε από την περιοχή Χίου και Σάμου. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Χίου, η τουρκική πολεμική Αεροπορία έγινε αισθητή, καθώς τουρκικό μαχητικό «έσπασε» το φράγμα ήχου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του onalert.gr, τα δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησαν να «αιφνιδιάσουν» τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ 18:45 και 19:00 στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου.

Για μια φορά, όμως, οι «αετοί» της Πολεμικής Αεροπορίας απέδειξαν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αιφνιδιασμού στους Τούρκους πιλότους.

Εν τω μεταξύ, χθες η Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρενόχλησε το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο με πτήσεις ελληνικών μαχητικών. Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolou σε δημοσίευμά του υποστήριξε ότι, με βάση πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ που πραγματοποιεί έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο. Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο Τσεσμέ, που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», έγραψε το Anadolu.

Σε άλλη ανάρτησή του, το πρακτορείο ανέφερε ότι ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο Τσεσμέ και έριξε αντιπυραυλικά αντίμετρα (chaffs) σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ωκεανογραφικό σκάφος.

Σύμφωνα το πρακτορείο Anadolou, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «υπήρξε απάντηση στην ελληνική πρόκληση». «(Η παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών στο ερευνητικό πλοίο). Η στάση μας, οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις σας μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει», δήλωσε ο Ακάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments