Ελλάδα

Μπιμπίλας: «Έχουμε και νέες καταγγελίες» – Πάει κι άλλος φάκελος στην εισαγγελία

Μπιμπίλας: «Έχουμε και νέες καταγγελίες» – Πάει κι άλλος φάκελος στην εισαγγελία
Μπιμπίλας: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις σεξουαλικής -και όχι μόνο- βίας ή εργασιακού εκφοβισμού. Έχει κι άλλες καταγγελίες στα χέρια του το ΣΕΗ.

Από ό, τι φαίνεται και άλλος φάκελος θα πάει στην εισαγγελία, καθώς στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες για κακοποίησεις.

Αυτό το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε σε αυτές τις καταγγελίες. «Κάθε μέρα δεχόμαστε», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.

Επίσης, ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις, ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών, που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν αφού φοβούνται μη χάσουν την δουλειά τους ή αποτύχουν να εδραιωθούν στο επάγγελμα.

Eμείς ως Σωματείο Ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, τόνισε ο κ. Μπιμπίλας.

«Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.

Τι απάντησε νωρίτερα στην αναφορά Λιγνάδη στο πρόσωπό του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε στον Σπύρο Μπιμπίλα στο 27σέλιδo απολογητικό υπόμνημά του. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τον φθονεί και ότι είναι ένας «μέτριος ηθοποιός».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε στον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O κ. Μπιμπίλας έγραψε: «Το πανταχόθεν βαλλόμενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει… Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτό μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσέν, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλεας, Γιώργος Μεσσάλας, Κοραής Δαματης, Πέτρος Ζουλιας, Ελένη Μαβιλη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Πανουσοπουλος, Τώνια Μαρκετακη, Νίκος Νικολαΐδης, Λίλυ Μελεμέ, Κώστας Χαραλάμπους, Άννα Χατζησοφιά, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Βασίλης Πλατάκης, Μάριος Ρετσιλας και τόσοι άλλοι… Η άνοιξη θα ξανάρθει….».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments