Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Αναστολές συμβάσεων και το Μάρτιο – Συνεχίζεται ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Επίδομα 534 ευρώ: Αναστολές συμβάσεων και το Μάρτιο – Συνεχίζεται ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται και το Μάρτιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Συνεχίζονται και το Μάρτιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για θέματα της ΑΑΔΕ, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται και η παράταση των διατάξεων για την αναστολή εργασίας, ώστε να καλύπτουν τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Προαναγγελία συμβάσεων

Με προαναγγελία συμβάσεων εργασίας θα συνεχιστεί και ο Μάρτιος σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε από το υπουργείο Εργασίας, σε αναστολή μπορούν να τεθούν τον Μάρτιο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος, ενώ οι αναστολές ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορωνοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Ποιους αφορά η παράταση αναστολής συμβάσεων το Μάρτιο

Οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορωνοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Πότε οι πληρωμές του Φεβρουαρίου

Το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους, η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου. Όσοι δεν εργάστηκαν ολόκληρο το μήνα θα λάβουν 19,07 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα.

Παράταση μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός ενίσχυσης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ποια άλλα μέτρα ισχύουν για το Μάρτιο

  • Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών-Ρύθμιση τμηματικής καταβολής
  • Παρατείνεται περαιτέρω έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία καταβολής οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία είχε αρχικά παραταθεί μέχρι την 30ή Απριλίου 2021 . Η εκ νέου παράταση της προθεσμίας καταβολής κρίνεται αναγκαία λόγω της συνέχισης των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της συνεπαγόμενης περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments