Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Ανακοινώνει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Χαρδαλιάς: Ανακοινώνει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Χαρδαλιάς: Τα ερωτήματα συνεχίζονται και σχετίζονται με το αν και πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση η οποία παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του πριν από δύο ημέρες, τόνισε ότι θα υπάρξει παράταση στο lockdown και σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις στη σχετική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η αύξηση του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και οι πορείες που έγιναν, μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες καθώς από τον τριψήφιο αριθμό στον οποίο είχαμε συνηθίσει, πλέον είναι τετραψήφιος.

Την παράταση του lockdown στην Αττική λοιπόν, για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό αναμένεται να εισηγηθούν και οι ειδικοί της επιτροπής για τη διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι η μία εβδομάδα παράτασης μπορεί να γίνει και δύο αν χρειαστεί. Εξάλλου, είναι κάτι που έχουμε δει να εφαρμόζεται και στο παρελθόν.

Τα ερωτήματα βέβαια, συνεχίζονται και σχετίζονται με το αν και πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση η οποία παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο. Σύμφωνα μάλιστα, με το ethnos, η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται τη δεύτερη εβδομάδα της παράτασης των μέτρων να δώσει μία μικρή ανάσα στο λιανεμπόριο με την έναρξη και πάλι του click away που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς για μεγάλη διασπορά.

Αμέσως μετά και κοντά στις 15 Μαρτίου, εάν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει η σταδιακή πτώση των νέων κρουσμάτων, είναι πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο και με click in shop και κωδικό sms στο 13032 ξεχωριστό από τις υπόλοιπες αγορές. Και γύρω στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα αποτελούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Τι θα γίνει με την εστίαση;

Σχετικά με την εστίαση, η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται σε άνοιγμα μετά το Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προς το τέλος Απριλίου θα δοθεί «σήμα» και στις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για πιθανό άνοιγμα στις 17 Μαΐου οπότε και εκτιμάται ότι θα μπορούν κάποιες χώρες της Ευρώπης να ανοίξουν τα σύνορά τους και για επισκέπτες. Όσο για τα εστιατόρια και τα καφέ στη χώρα μας, το άνοιγμα τους υπολογίζεται μετά τις 2 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments