Ελλάδα

Άρση lockdown Ελλάδα: Το σχέδιο της κυβέρνησης – Τι θα ανοίξει πρώτα

Άρση lockdown Ελλάδα: Το σχέδιο της κυβέρνησης – Τι θα ανοίξει πρώτα
Άρση lockdown Ελλάδα: Αν δεν αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο σύστημα υγείας, τότε είναι πολύ δύσκολο να γίνει σταδιακή άρση των περιορισμών.

Ο Φλεβάρης τελειώνει και ο Μάρτης είναι μια «ανάσα» πριν μπει μα το lockdown δεν σταμάτησε και οι περιορισμοί συνεχίζονται με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τις πρώτες δηλώσεις για παράταση της καραντίνας και τον ερχόμενο μήνα. Όλοι όμως, ελπίζουν σε χαλάρωση και σύντομα καθώς η υπομονή εξαντλείται, αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό.

Δύσκολη «εξίσωση» παραμένει για την κυβέρνηση η άρση του lockdown, το οποίο έχει ήδη πάρει παράταση για μια εβδομάδα στην Αττική, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων από κορωνοϊό παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι  διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξάνονται σχεδόν καθημερινά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως αν δεν αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο σύστημα υγείας, τότε είναι πολύ δύσκολο να γίνει σταδιακή άρση των περιορισμών.

Βήμα βήμα το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης

Ωστόσο, με δεδομένο ότι πρέπει κάποια στιγμή να κινηθεί και η οικονομία, η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Aυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που οι εκπτώσεις έχουν πάρει παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τo επόμενο βήμα είναι η επαναλειτουργία των σχολείων. Στη φάση, όμως, αυτή, ανησυχία υπάρχει για το ενδεχόμενο διασποράς της βρετανικής μετάλλαξης από τα σχολεία στα σπίτια και τη μετάδοσή της μέσω των παιδιών στους γονείς. Αν όλα πάνε καλά, το άνοιγμα των σχολείων δρομολογείται για μετά τις 15 Μαρτίου.

Ύστερα, σειρά έχουν τα ξενοδοχεία, τα οποία, εκτός απροόπτου, θα δουλέψουν πάλι τον Απρίλιο και τελευταία έρχεται η εστίαση. Όλα αυτά, όμως, θα γίνουν, σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα έκρηξη των κρουσμάτων και στις ΜΕΘ. Για να επαναλειτουργήσει η οικονομία, να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού και να μπουν όλα σε μια μερική κανονικότητα, θα πρέπει να υπάρχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα κριτήρια, τα οποία θα εξετάσουν οι ειδικοί για να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την παράταση του lockdown που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει παράταση ακόμη μιας εβδομάδας είναι τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλείες καθώς και οι μεταλλάξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments