Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το ολέθριο σφάλμα που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες

Κορωνοϊός: Το ολέθριο σφάλμα που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες
Κορωνοϊός: Η κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας οδήγησε στο να παρθεί μια απόφαση που μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή ενός σκληρότερου lockdown στην Αττική. Υπό κανονικές συνθήκες σήμερα θα ήταν η τελευταία ημέρα του, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε παράταση για τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκληρό ή πιο χαλαρό, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις αρχές του Νοέμβρη. Τα νούμερα και οι συνεχόμενες παρατάσεις δείχνουν ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα ήθελαν οι ειδικοί ή τουλάχιστον δεν έχουμε μείωση στον χρόνο που περίμεναν.

Με την ανακοίνωση της παράτασης του lockdown πάει πίσω και το άνοιγμα της αγοράς. Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μεγάλη αύξηση όχι μόνο στα νέα κρούσματα, αλλά και στους συμπολίτες μας που είναι θετικοί στον κορωνοϊό και η κατάστασή τους χρίζει νοσηλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αττική είχε 220 μόλις σε μια ημέρα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του και οι ΜΕΘ λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Το μεγάλο λάθος που γίνεται στη χώρα μας

Το γεγονός ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πλέον ελάχιστες, αναγκάζει τους ειδικούς να προχωρήσουν σε κάποιες λύσεις που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ. Μια από αυτές είναι να δίνονται εξιτήρια και τα Σαββατοκύριακα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες μας φεύγουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο από τα νοσοκομεία. Για να αδειάσει μια θέση σε ΜΕΘ βγαίνει από το νοσοκομείο ένας ασθενής που δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

Το να βγάζεις ξανά στην κοινωνία έναν άνθρωπο που δεν έχει αναρρώσει εντελώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να ανέβει και πάλι το ιικό φορτίο. Με απλά λόγια υπάρχει μια…ανακύκλωση του κορωνοϊού με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μειώνονται τα κρούσματα, αλλά να παρουσιάζουν και ανοδική πορεία από τη στιγμή που ένας ασθενής μπορεί να κολλήσει πολλούς υγιείς. Η λύση σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τον κορωνοϊό είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπει στη μάχη άλλο ένα εμβόλιο με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments