Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στο Βενιζέλειο – 5 νεκροί την τελευταία ημέρα

Κρήτη κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στο Βενιζέλειο – 5 νεκροί την τελευταία ημέρα
Κρήτη κορωνοϊός: Άσχημη η κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη.

Ιδιαίτερα ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου πληθαίνουν τα περιστατικά κοωονοϊού που καλείται να διαχειριστεί.

Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έως τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής απεβίωσαν από τις επιπλοκές της covid-19 τέσσερις ασθενείς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 42χρονο και τρεις γυναίκες, ηλικίας 76, 82 και 87 ετών αντίστοιχα.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε στην cretalive.gr και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, οι νεκροί (πέντε μαζί με μια γυναίκα που εξέπνευσε το πρωί του Σαββάτου) δεν μπορούν να κηδευτούν και παραμένουν στο νοσοκομείο, καθώς στο κοιμητήριο Ηρακλείου δεν γίνονται ταφές covid λόγω Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τον διοικητή, μέχρι την Τρίτη ανοίγει μια ακόμα κλινική Covid, με 15 νέα κρεβάτια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου το πρωί της Κυριακής νοσηλεύονταν 24 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στο νοσοκομείο είναι το γεγονός ότι στην ΜΕΘ COVID νοσηλεύονται 4 διασωληνωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνώθηκαν μέσα στη νύχτα που πέρασε. «Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έφυγε» στα 42 του χρόνια ο Γιώργος Λιακάκης

Την ίδια ώρα θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του γνωστού οπερατέρ Γιώργου Λιακάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από κορωνοϊό σε θάλαμο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας εισέλθει αρχικά στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Δυστυχώς, το βράδυ του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή, στα 42 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο ίδιος, όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ήρθε λοιπόν και η σειρά μου covid19  στο rapid test και βουρ βενιζέλειο χθες όλη μέρα. Έχω ενημερώσει τους πάντες που ήρθαν κοντά και άθελά μου ίσως να έχουν κολλήσει. Αν το προλάβει κάποιος νωρίς είναι μια γρίπη βαρβάτη, αν πάλι όχι τότε κλάψτε μανούλες και βουνά το παλικάρι…. Να προσέχετε, ο covid είναι και φέρεται ύπουλα και γι’ αυτό εχει γίνει ό,τι έχει γίνει ένα χρόνο τώρα. Τεράστιο ευχαριστώ στο ΤΕΠ COVID19 του Βενιζέλειου νοσοκομείου για την άψογη αντιμετώπιση της περίπτωσής μου. Μάσκα παντού αντισηπτικό με το λίτρο και όλα θα πάνε καλά. Να προσέχετε!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments