Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Ανοιχτό πρόγραμμα 9.200 θέσεων με μισθό έως 830 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ανοιχτό πρόγραμμα 9.200 θέσεων με μισθό έως 830 ευρώ
ΟΑΕΔ: Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 9.200 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 9.200 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 € και επιδότηση 80% (ανώτατο όριο τα 830 € μηνιαία) για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών, στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου και ενισχυμένου «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Δικαιούχοι- Επιχειρήσεις

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 71.293.000 € και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Σημειώστε ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr

ΟΑΕΔ – Ποιοι πληρώνονται αύριο

Ξεκινούν από αύριο πληρωμές του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Ιανουάριο μετά και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Γα τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν εντός του πρώτου διμήνου του έτους, στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 1 Μαρτίου.

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments