Video

Μακρόπουλος: «Η ευφυΐα του Μάνου Ξυδούς έπλασε με νότες πολλές γενιές»

Μακρόπουλος: «Η ευφυΐα του Μάνου Ξυδούς έπλασε με νότες πολλές γενιές»
Μακρόπουλος: Όσα έγραψε για τον Μάνο Ξυδούς.

Το θαυμασμό του για το Μάνο Ξυδούς εξέφρασε με δημοσίευσή του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου τραγούδησε στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega», το ακυκλοφόρτητο τραγούδι του Ξυδούς «Πες μου τι Έκανα», μετά από πρόταση της οικογένειας του τελευταίου.

Όσα ανέφερε

«Ο Μάνος Ξυδούς για μένα πέρα από πρωτοπόρος, πολυτάλαντος και άνθρωπος που με την προσέγγιση και την ευφυία του «έπλασε» με νότες πολλές γενιές , ήταν και θα είναι πηγή έμπνευσης. Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση της οικογένειας του Μάνου να ερμηνεύσω το ακυκλοφόρητο τραγούδι του αείμνηστου συνθέτη με τίτλο «Πες μου τι Έκανα» στον δίσκο «Ένας Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης». Ένα τραγούδι πολύ σημαντικό γιατί αφενός έχει τη φωνή του Μάνου Ξυδούς από όταν το είχε πρώτοτραγουδήσει σε μορφή demo και αφετέρου γιατί γράφτηκε στην πόλη μου, για την πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη!», ανέφερε ο Νίκος Μακρόπουλος.

Η εκπομπή

Λίγα λόγια για το Νίκο Μακρόπουλο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη (1965). Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Αγίου Φανουρίου. Ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του παιδί να παίζει με τους φίλους του ξέγνοιαστος και ευτυχισμένος. Από μικρή ηλικία αγαπούσε την λαϊκή μουσική. Στην ηλικία των 12 ετών άρχισε να μαθαίνει κιθάρα και η πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε πολύ κόσμο ήταν σε μια γιορτή του σχολείου του για το Πολυτεχνείο.

Του είχαν αναθέσει να πει ένα δημοτικό τραγούδι και από τότε φαινόταν το ταλέντο του. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ήταν αναποφάσιστος όταν ήταν νέος για το τι επάγγελμα θα έκανε αλλά μετά που τελείωσε το σχολείο στα 18 σπούδασε στην Αθήνα Φυσική Αγωγή. Όμως για να τελειώσει τις σπουδές του άργησε αρκετά χρόνια. Την περίοδο που δεν είχε τελειώσει τις σπουδές του έκανε τα πρώτα του βήματα τραγουδώντας σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Μετά από λίγα χρόνια άρχισε η στρατιωτική του θητεία. Όταν απολύθηκε από τον στρατό άφησε για λίγο το τραγούδι και έγινε ιδιωτικός υπάλληλος σε μία εταιρία με θερμοσίφωνες και ήταν αρκετά καλός στην δουλεία του,όμως μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να φτιάξει δική του επιχείρηση ως υδραυλικός. Δεν τα κατάφερε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα και ξαναγύρισε στο τραγούδι ύστερα από πολλές προσπάθειες να βρει δουλειά σε νυχτερινό μαγαζί.

Το 1994 ξεκίνησε να τραγουδάει σε μπουζούκια στην Καλαμάτα. Επίσης τραγούδησε και στο κέντρο «Ίμερος» στην Νέα Κηφισιά και στο «Σκορπιός» στην Θεσσαλονίκη. Σπουδαία συνεργασία στην καριέρα του ήταν εκείνη με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Άντζυ Σαμίου. Έπειτα τραγούδησε στο κέντρο «Νεράιδα» και στο κέντρο «Αστέρια» με την Άννα Βίσση στην Αθήνα.

Τότε κυκλοφόρησε και το πρώτο του CD που το υπέγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και η Εύη Δρούτσα. Το δεύτερο του CD κυκλοφόρησε το 2000. Το 2005 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές του και οι δισκογραφικές του δουλειές συνεχίστηκαν με γνωστούς δημιουργούς όπως Καπίρη, Θεωδώρου, Γιατρά, Χρυσοβέργη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments