Ελλάδα

Δήμητρα Λιάνη: Όταν έσταξε φαρμάκι δημοσίως για τον Γιώργο Παπανδρέου

Δήμητρα Λιάνη: Όταν έσταξε φαρμάκι δημοσίως για τον Γιώργο Παπανδρέου
Δήμητρα Λιάνη: Πρόκειται για μια συνέντευξη - φωτιά που συζητήθηκε ιδιαιτέρως.

Η Δήμητρα Λιάνη είναι η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου και πριν από μερικά χρόνια είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε κυπριακό κανάλι, και πιο συγκεκριμένα, στο ΡΙΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις- τότε- στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πρόκειται για μια συνέντευξη – φωτιά που είχε παραχωρήσει η Δήμητρα Λιάνη στο κυπριακό κανάλι εκτοξεύοντας δηλητηριώδη… βέλη κατά του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου. Σύμφωνα με ό,τι είχε αναφέρει η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, «αν είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα είχε κάνει χαρακίρι».

Στην εν λόγω συνέντευξή της είχε χαρακτηρίσει «απρόβλεπτο» το γεγονός ότι ο Γιώργος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ, είχε σημειώσει με νόημα το εξής: «Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας». Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων.

Επίσης, η Δήμητρα Λιάνη είχε αναφέρει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του και είχε δώσει σχετική εντολή στον Κώστα Λαλιώτη. «Μια μέρα που είχε πυρετό και ανέπνεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε να του φωνάξω τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης συμφώνησε και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ».

Παράλληλα, είχε αποκαλύψει ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σκεφτεί να δώσει το «δαχτυλίδι» στον Θόδωρο Πάγκαλο, όταν εκείνος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων μα η συμπεριφορά του πρώην υπουργού τον ενόχλησε και άλλαξε γνώμη. Όπως είχε τονίσει εξάλλου, δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. «Είναι ένα αντεθνικό, αντιλαϊκό, απόκομμα ντροπής που φέρει μόνο το όνομα και όχι τη χάρη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οι τρεις πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν το κόμμα. Σημίτης και Γιώργος έχουν έναν κοινό: Μισούν τον Ανδρέα. Ο Βενιζέλος κι αυτός σε έναν μεγάλο βαθμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments