Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Το lockdown δεν έχει νόημα – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα ακόμα κι εστίαση

Ματίνα Παγώνη: Το lockdown δεν έχει νόημα – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα ακόμα κι εστίαση
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και χαρακτήρισε αχρείαστο το lockdown.

Από σήμερα ξεκίνησε η παράταση μιας εβδομάδας που δόθηκε στο lockdown. Παράλληλα δεν έχουμε άνοιγμα καμία δραστηριότητας, ενώ ήδη κάποια μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μια νέα παράταση μιας εβδομάδας και πάλι. Ωστόσο η Ματίνα Παγώνη έχει εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» και υποστήριξε ότι πρέπει να ξεκινήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι το lockdown που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι αχρείαστο και παράλληλα μίλησε για άνοιγμα καταστημάτων, σχολείων ακόμα και της εστίασης. Μάλιστα αναφορικά με τα καταστήματα της εστίασης τόνισε ότι είναι πιο εύκολο να ελέγξεις εκεί τους πολίτες παρά σε ανοιχτούς χώρους όπως πλατείες και πάρκα. Επίσης μίλησε για τη δύσκολη φάση που βρίσκεται το Εθνικό σύστημα υγείας καθώς οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν καλυφθεί όλες. «Oι κλίνες είναι κατειλημμένες κατά 84% σε 259 κρεβάτια ΜΕΘ. Δόθηκαν 40 κλίνες επιπλέον σε Ερυθρό, ΚΑΤ για να καλύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα άλλα νοσοκομεία αναφοράς που είναι πλήρη», ήταν τα λόγια της.

Καλυτερεύουν τα πράγματα στο τέλος της εβδομάδας

Η κυρία Παγώνη παρουσιάστηκε αισιόδοξη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πιστεύουμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μια αποσυμφόρηση. Υπάρχει μεγάλη πίεση και από τους non covid ασθενείς. Με καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα. Εχουν έρθει στην κανονική ζωή οι άνθρωποι, πρέπει να έρχονται οι ασθενείς όταν έχουν προβλήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε την covid-19. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα». Και πρόσθεσε πως: «Ασθενείς και συγγενείς είναι πολύ πιεσμένοι. Γι αυτό πρέπει να δοθούν εισηγήσεις στην κυβέρνηση από τους ειδικούς την Παρασκευή. Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο» επεσήμανε η κα Παγώνη.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες». Είπε επίσης ότι «είναι λάθος η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα σαββατοκύριακα. Είδαμε τον συνωστισμό που υπάρχει ειδικά στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments