Ελλάδα

SMS 13032: Έτοιμη η εφαρμογή – Πώς θα βγαίνουμε για ψώνια

SMS 13032: Έτοιμη η εφαρμογή – Πώς θα βγαίνουμε για ψώνια
SMS 13032: Υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο, όπως έχει συζητηθεί.

Έτοιμη, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Πιερρακάκη, είναι η εφαρμογή με το SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Μιλώνστας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm, ανέφερε ότι «το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από εκεί και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί, θα το δούμε στην πορεία».

«Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή», εξήγησε.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πριν από μια εβδομάδα περίπου, έκανε λόγο για μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο και θα έχει χρονικό περιορισμό. Ήταν κάτι που ετοιμαζόταν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm. «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί τόσο με τον κ. Γεωργιάδη όσο και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Εξάλλου, η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τόνισε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε».

Παράλληλά, εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις. Ο κ. Σκυλακάκης πάντως, αναφορικά με το λιανεμπόριο, υποστήριξε πως το κομμάτι εκείνο της αγοράς που είναι ανοικτό δείχνει καλά νούμερα και η εικόνα των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη του Ιανουαρίου και «συνεπώς υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments