Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown ως τα τέλη Μαρτίου

Κορωνοϊός Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown ως τα τέλη Μαρτίου
Κορωνοϊός Γερμανία: Πρόσφατα πάντως ορισμένα ομόσπονδα κράτη άνοιξαν ξανά τις αγορές δενδροκηπευτικών και τους ζωολογικούς κήπους.

Νέα παράταση στα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως θα ανακοινωθεί στη Γερμανία. Όπως αναφέρει το Business Insider, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, το lockdown θα συνεχιστεί ως τα τέλη του  Μαρτίου. Την ίδια ωστόσο, θα υπάρξει μια προοπτική ανοίγματος ήδη από αυτόν τον μήνα που θα υπερβαίνει τις αποφάσεις που έλαβαν στα μέσα Φεβρουαρίου η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων στη χώρα.

Οι ιθύνοντες είχα συμφωνήσει τότε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τα κομμωτήρια από την 1η Μαρτίου ενώ έπεσε στο τραπέζι και μια προοπτική για περαιτέρω χαλάρωση μόνο στην περίπτωση που τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για επτά ημέρες είναι πολύ λίγα. Όμως τα νούμερα δεν είναι ικανοποιητικά αυτή τη στιγμή, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πράξη. Μάλιστα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο η συχνότητα των μολύνσεων αυξήθηκε.

Τι ζητούν τα κρατίδια:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία θέλουν τώρα να αμβλύνουν σημαντικά την απόφαση για το lockdown του Φεβρουαρίου. Ήδη από τον Μάρτιο, θα πρέπει να υπάρξει σε εθνικό επίπεδο επαναλειτουργία των κλάδων που έχουν ήδη ανοίξει σε ορισμένες περιοχές τς χώρας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ορισμένα ομόσπονδα κράτη άνοιξαν -με δική τους ευθύνη- ξανά τις αγορές δενδροκηπευτικών και τους ζωολογικούς κήπους.

Καθοριστικός παράγοντας οι έλεγχοι:

Την ίδια ώρα όμως πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για το πώς μπορεί να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων ακόμη και αν η συχνότητα των κρουσμάτων είναι άνω των 35. Όπως υπογραμμίζεται, τα πρώτα βήματα θα πρέπει να είναι δυνατά ήδη από μια συχνότητα 70 μολύνσεων. Ποια θα είναι αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. Καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση αυτή θα είναι οι επαρκείς γρήγοροι και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, συζητείται, για παράδειγμα, η επαναλειτουργία εστιατορίων με υπαίθριους χώρους και αντίστοιχα μέτρα υγιεινής. Επίσης, εξετάζεται η ιδέα του ανοίγματος καταστημάτων λιανικής σε πελάτες με ραντεβού, όπως σχεδιάζουν ή έχουν ήδη εφαρμόσει τα κρατίδια Βάδη – Βυρτεμβέργη, Ρηνανία – Παλατινάτο, Σαξονία – Άνχαλτ και η Έσση. Οι πελάτες στην περίπτωση αυτή θα μπορούν κλείσουν ραντεβού με τους εμπόρους μέσω του διαδικτύου, τηλεφώνου ή μέσω ενός email.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments