Ελλάδα

Βασιλακόπουλος για lockdown: Πολλοί οι λόγοι για τους οποίους δεν αποδίδουν τα μέτρα

Βασιλακόπουλος για lockdown: Πολλοί οι λόγοι για τους οποίους δεν αποδίδουν τα μέτρα
Βασιλακόπουλος για lockdown: Τι σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας για την πορεία της νόσου.

Στον δείκτη θετικότητας που ανέβηκε το Σαββατοκύριακο πάνω από το 6% αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πάντα τα Σαββατοκύριακα είναι υψηλότερος, καθώς τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού.

Παράλληλα εξήγησε γιατί δεν αποδίδει το lockdown.

Υπογράμμισε ότι ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά είναι καλύτερη από αυτήν του Νοεμβρίου κι αυτό το δείχνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που τότε είχε ξεπεράσει τους 600, ενώ τώρα είναι περίπου 400. «Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το lockdown δεν αποδίδει στο βαθμό που περιμέναμε. Όπως υπογράμμισε, “ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα. Για το λόγο αυτό είπε θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών”.

Αφού τάχθηκε κατά της εφαρμογής του sms στο 13032 για αγορές, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό, πρότεινε το λιανεμπόριο να ανοίξει με τη μέθοδο click in shop. “Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες για τις μάσκες καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα” σημείωσε και είπε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες λίγη υπομονή και προέβλεψε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Παρατείνεται το lockdown:

Πάντως ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά δύο εβδομάδες. «Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος πια από την εκδήλωση της πανδημίας νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας να τον μετατρέψουμε και στον μοναδικό χρόνο πανδημίας. Οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο. Προφανώς υπάρχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική την οποία πιστεύω όμως ότι τη διαχειριζόμαστε πολύ ικανοποιητικά. Η σύγκριση εξάλλου με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού το οποίο βέβαια έχει και το χαρακτηριστικό ότι πια έχει κυριαρχήσει ένα στέλεχος, το λεγόμενο βρετανικό στέλεχος, το οποίο έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments