Ελλάδα

Νικολάου για Κουφοντίνα: Τον Σεπτέμβριο μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Νικολάου για Κουφοντίνα: Τον Σεπτέμβριο μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης
Νικολάου για Κουφοντίνα: Τι ανέφερε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον απεργό πείνας και δίψας.

Στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Νικολάου είπε ότι «το Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας; Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως Γενική Γραμματεία είμαστε πάνω από τον κρατούμενο». Επίσης, διευκρίνισε ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας, με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του.

“Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον. Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό. Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» κατέληξε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Απαντώντας στα επιχειρήματα αυτά η Ιωάννα Κούρτοβικ, η συνήγορος του Κουφοντίνα υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Τα πολιτειακά όργανα και αυτοί που κατέχουν δημόσια αξιώματα δεν επιτρέπεται να υβρίζουν, να συκοφαντούν και να χρησιμοποιούν το αξίωμά τους για να διαστρέφουν την αλήθεια, να φιμώνουν τα μέσα ενημέρωσης και να καταπνίγουν κάθε αντίθετη άποψη (χαρακτηριστική η μάχη με τον αποκλεισμό σωρείας σελίδων και προφίλ στο διαδίκτυο).

Δεν επιτρέπεται να ψεύδονται δημόσια, να υπογράφουν ψευδείς δηλώσεις, να παραπλανούν ως προς το περιεχόμενο των νομικών διατάξεων και να προκαλούν σύγχυση στους πολίτες, ούτε βέβαια να επιτίθενται σε έναν κρατούμενο και την συνήγορό του, καλυπτόμενοι πίσω από την πεποίθηση του απυρόβλητου που θεωρούν ότι τους εξασφαλίζει η θέση τους.

Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ψεύδεται για μία φορά ακόμη, ενώ ολόκληρη η πολιτειακή εξουσία έχει επιδοθεί σε μία οργανωμένη επίθεση με ”σκονάκια” προετοιμασίας (πώς αλλιώς όλοι, βουλευτές, αντιπρόεδροι, πρωθυπουργός και συγγενείς θυμάτων εμφανίζονται να έχουν γνώση των δικαστικών ενεργειών ενός κρατούμενου;) και προσπαθούν να πλήξουν τον απεργό, διαστρέφοντας την ουσία των αιτιών της ακραίας διαμαρτυρίας του.

Μας καλούν να απευθυνθούμε στα δικαστήρια, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και φρόντισαν να μην είναι δυνατό να γίνει. Προσπαθούν να πείσουν ότι ένα μικρό τοπικό πρωτοδικείο μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε μία απόφαση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, που η δηλητηριώδης ρητορική έχει καταστήσει πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments