Ελλάδα

Δερμιτζάκης για lockdown: Πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό

Δερμιτζάκης για lockdown: Πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό
Δερμιτζάκης για lockdown: Τι τόνισε ο καθηγητής ενόψει των νέων αυστηρότερων μέτρων που εξετάζουν ειδικοί και κυβέρνηση.

Σκληρότερο lockdown αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κρίσιμη. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σημείωσε πως η εφαρμογή νέων μέτρων δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι “πιστεύει κάτι τέτοιο, όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση, αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί”.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο», είπε αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό που δεν αποδίδουν. Ο κ. Δερμιτζάκης εξήγησε δηλαδή πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» είπε και τόνισε πως αυτό είναι ένα δίλημμα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει. “Εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του σκληρότερου lockdown πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει” κατέληξε.

Τι υπάρχει στο τραπέζι:

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων εξετάζεται η αναμόρφωση του κωδικού 6 που στέλνουμε SMS στο 13033. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας νέος αριθμός για την σωματική άσκηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται να περιοριστεί η χρήση του κωδικού «6», δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια. Επίσης, οι αρχές εξετάζουν να καταργήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments