Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.269 κρούσματα σε Αττική, 314 σε Θεσσαλονίκη, 178 σε Αχαΐα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 1.269 κρούσματα σε Αττική, 314 σε Θεσσαλονίκη, 178 σε Αχαΐα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αναλυτικά η κατανομή των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 2.702 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.269 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Και όλα δείχνουν πως πάμε ολοταχώς σε ένα αυστηρό καθολικό lockdown.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 101 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 183 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 70 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 230 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 327 κρούσματα
  • Νήσων: 26 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 143 κρούσματα
  • Πειραιώς: 189 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 314 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 178 .

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ανά περιφερειακή ενότητα:

Τι δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη για το ολικό lockdown

Στα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να εισηγηθεί εντός της ημέρας η Επιτροπή των λοιμιωξιολόγων και θα ανακοινωθούν το απόγευμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας αλλαγές στη χρήση με τον κωδικό 6 για άθληση.

Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή στον κωδικό 6 που αφορά στις μετακινήσεις για άθληση.

«Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση» σημείωσε η κ. Πελώνη.

Όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν θα σημάνουν επί της ουσίας την κατάργηση των διαδημοτικών μετακινήσεων για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκέστηκε να πει ότι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια.

Αναφορικά με την απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα και για το εάν υπάρχουν σκέψεις η απαγόρευση να ξεκινά από τις 9 το βράδυ, όπως γίνεται τις καθημερινές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει η Επιτροπή.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών, όταν θα είναι βεβαίως αυτό εφικτό, σημειώνοντας ότι σε αυτές είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία και πάλι, σημείωσε η κ. Πελώνη σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του καλοκαιριού.

Πιέζεται το ΕΣΥ

Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της νόσου στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η νόσος διασπείρεται στην κοινωνία. Δεν είναι θέμα περίθαλψης, είναι θέμα δημόσιας Υγείας».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε χθεσινή του συνέντευξη στον Real Fm. Από την ημέρα του lockdown στην Αττική, δηλαδή 18 μέρες πριν, έχουν προστεθεί κλίνες Covid στα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «τότε είχαμε 1.673 απλές κλίνες Covid, τώρα έχουμε 2.064. Και έχουμε προσθέσει και κλίνες ΜΕΘ-COVID. Είχαμε 229, σήμερα έχουμε 312. Αυτό δείχνει την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι υγειονομικοί μας για να βοηθήσουν τον κόσμο».

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι ήδη «έχουμε πάρει 120 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα και τα έχουμε κάνει non Covid, έτσι ώστε να μετατρέψουμε κλινικές του ΕΣΥ σε Covid. Προχωρούμε σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και με θεραπευτήρια τις επόμενες μέρες και θα το ανακοινώσω. Εάν χρειαστεί, και αυτό και το αποδείξαμε στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, το κάναμε. Αλλά θα γίνονται όλα με μέτρο, λελογισμένα και βάσει σχεδίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments