Ελλάδα

Σεισμός Ελασσόνα: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμός Ελασσόνα: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές
Σεισμός Ελασσόνα: Αναστάτωση επικρατεί στη Λάρισα από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην Ελασσόνα. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική, με τον σεισμολόγο, Ευθύμη Λέκκα, να τονίζει στην ΕΡΤ ότι έχουν γίνει και δύο μετασεισμοί της τάξεως των 5 Ρίχτερ. “Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Είναι νωρίς να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό” σημειώνει ο ίδιος και ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν εκτός κατοικιών και κτηρίων.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημειώνει ότι τα παιδιά στα σχολεία είναι ασφαλή, στα προαύλια. Οι γονείς πηγαίνουν να τα παραλάβουν και οι τοπικές αρχές είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία.

«Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση», είπε ο δήμαρχος Ελασσόνας για τον σεισμό και συνέχισε λέγοντας πως ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. «Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις», λέει στο Πρώτο Θέμα ο δήμαρχος της Ελασσόνας,  Νίκος Γάτσας.

Στα 6 Ρίχτερ ο σεισμός:

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος είναι 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, 7 Χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας. Ακολούθησαν δονήσεις των 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας, στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments