Ελλάδα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ακατάλληλα 60 από τα 80 σπίτια στο Δαμάσι, λέει ο πρόεδρος

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ακατάλληλα 60 από τα 80 σπίτια στο Δαμάσι, λέει ο πρόεδρος
Σεισμός στην Ελασσόνα: Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ υπάρχουν πολλοί μετασεισμοί. Το πρωί έγινε ένας της τάξης των 4,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός στην Ελασσόνα όχι μόνο έγινε αισθητός στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά προκάλεσε ζημιές. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα χάρη στην ψυχραιμία του δασκάλου στο Δαμάσι, ενώ η Πυροσβεστική απεγκλώβισε ηλικιωμένο στο Μεσοχώρι.

Στο Δαμάσι οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές, όπως περιγράφει στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γεώργιος Τσανάκας.

«Είναι πολύ δύσκολη και η σημερινή ημέρα. Δυστυχώς μετά το αρχικό σοκ του σεισμού, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε οικίες πολλών κατοίκων, εκ των οποίων ορισμένες είναι ανεπανόρθωτες. Από το πρωί τεχνικά συνεργεία και υπηρεσίες ελέγχουν την καταλληλόλητα των σπιτιών αυτών, έτσι ώστε αν υπάρχει η δυνατότητα, οι πολίτες να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν σε αυτά. Δυστυχώς τα νέα σε αυτό το κομμάτι δεν είναι ευχάριστα. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι από τα 80 σπίτια του χωριού, μόνο τα 20 είναι κατοικήσιμα αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο πρόεδρος.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Φωτογραφία από το Δαμάσι

Σεισμός στην Ελασσόνα: Φωτογραφία από το Δαμάσι

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πώς πέρασαν οι κάτοικοι τη νύχτα

«Αρκετοί κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν σε σκηνές που έφερε ο στρατός στο γήπεδο της περιοχής. Από φαγητό δεν μας έλειψε κάτι, ωστόσο το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε αρκετά και θέρμανση δεν υπήρχε. Καταφέραμε να ζεσταθούμε με κουβέρτες και υπνόσακους.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη εξαιτίας των μετασεισμών, αλλά και της γενικότερης κατάστασης με τις ζημιές. Από χθες μετά την κύρια δόνηση, είχαμε έναν σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αρκετούς που έφτασαν τα 4 Ρίχτερ. Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη και χρειάζεται προσοχή από όλους», είπε ο Γεώργιος Τσανάκας.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Επιστρατεύτηκαν σκηνές

Σεισμός στην Ελασσόνα: Επιστρατεύτηκαν σκηνές

Νέος μετασεισμός σημειώθηκε στην Ελασσόνα σήμερα, μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Η νέα δόνηση που καταγράφηκε στις 11:36 το πρωί της Πέμπτης (4/3), ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά από την Ελασσόνα. Είχε εστιακό βάθος 8,1 χιλιόμετρα. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι μετασεισμοί.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments