Οικονομία

Χαλυβουργική: «Πέφτει» η αυλαία μετά από 96 χρόνια

Χαλυβουργική: «Πέφτει» η αυλαία μετά από 96 χρόνια
Χαλυβουργική: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εταιρεία που έχει μεγάλη ιστορία στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας, σχεδόν για 100 χρόνια.

Η Χαλυβουργική ρίχνει αυλαία μετά από 96 χρόνια το αμέσως επόμενο διάστημα. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλονίστηκε από τη διαμάχη του βασικού μετόχου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου. Να σημειώσουμε ότι οι δύο τελευταίοι έχουν και τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ που στα τελευταία του δύο παιχνίδια έχει γνωρίσει την ήττα από την ΤΣΣΚΑ και την Μπασκόνια.

Όπως αναφέρει το capital.gr, η εταιρεία έχει «πνιγεί» στα χρέη και θα υπάρξουν τίτλοι τέλους μετά από τόσα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου, η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή της Χαλυβουργικής στο καθεστώς της Ειδικής Διαχείρισης. Το ίδιο σάιτ σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων, η εταιρεία συγκλονίστηκε και από την ενδοοικογενειακή αφού οι υιοί Αγγελόπουλου πέτυχαν να θέσουν τον πατέρα τους σε δικαστική συμπαράσταση. Ως ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ορίσθηκε η 5η Απριλίου του 2021 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Χαλυβουργική: Ταλανίστηκε από την ενδοοικογενειακή κόντρα

Χαλυβουργική: Ταλανίστηκε από την ενδοοικογενειακή κόντρα

Οι απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας από τη Χαλυβουργική, σύμφωνα με τη βεβαίωση του ορκωτού ελεγκτή αντιπροσωπεύουν ποσοστό 52,6% με βάση το ισοζύγιο με ημερομηνία αναφοράς 31/12/2018, δηλαδή πολύ περισσότερο από το 40% που απαιτεί ο νόμος για να αιτηθεί την υπαγωγή της Χαλυβουργικής στο καθεστώς της Ειδικής Διαχείρισης.

Στην αίτησή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει πως, η υπαγωγή της Χαλυβουργικής στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης είναι η μοναδική διέξοδος για τη διάσωση της επιχείρησης ή των επιμέρους λειτουργικών συνόλων αυτής μέσω της μεταβίβασης του συνόλου του ενεργητικού ή των επιμέρους λειτουργικών συνόλων αυτής σε τρίτο βιώσιμο φορέα και για την ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών της.

Χαλυβουργική: Μερικά λόγια για την οικογένεια Αγγελόπουλου

Η οικογένεια Αγγελόπουλου είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας. Η καταγωγή της οικογένειας είναι από το Βλαχόρραπτη Αρκαδίας ενώ υποστηρίζεται ότι ήταν συγγενική με τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄.

Μέλη

  • Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ιδρυτής της Χαλυβουργικής, σύζυγος Χριστίνας Παπαθανασίου και γιος του Άγγελου
  • Αγγελής Αγγελόπουλος, μέλος της Ακαδημία Αθηνών, πολιτικός, οικονομολόγος, σύζυγος Έλλης Σεφεριάδου και γιος του Θεοδώρου
  • Δημήτριος Αγγελόπουλος, βιομήχανος, σύζυγος Τασίας Σταυροπούλου και γιος του Θεοδώρου
  • Παναγιώτης Αγγελόπουλος, βιομήχανος και γιος του Θεοδώρου
  • Θεόδωρος Π. Αγγελόπουλος, βιομήχανος, σύζυγος Γιάννας Δασκαλάκη και γιος του Παναγιώτη
  • Ιωάννης Θ. Αγγελόπουλος (1911-1974), συνιδρυτής της Χαλυβουργικής, ο νεότερος από τα τρία αδέρφια.
  • Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος, βιομήχανος και γιος του Παναγιώτη
  • Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος, βιομήχανος, ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και γιος του Κωνσταντίνου
  • Γιώργος Αγγελόπουλος, βιομήχανος, ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός και γιος του Κωνσταντίνου
  • Γιάννης Αγγελόπουλος, βιομήχανος και γιος του Θεοδώρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments