Ελλάδα

Σεισμός Ελασσόνας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς

Σεισμός Ελασσόνας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς
Σεισμός Ελασσόνας: Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ της 3ης Μαρτίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ο Δήμος Τυρνάβου, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς Δήμου Ελασσόνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 3 Μαρτίου. Συγκεκριμένα:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης (6 Ρίχτερ) που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου 2021 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Με δεδομένη την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή τόσο την Τετάρτη, 3 Μαρτίου, όσο και χτες, Πέμπτη 4 Μαρτίου, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εισέρχονται σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Σεισμός στην Ελασσόνα

Ελασσόνα: Επίσης υπενθυμίζεται ότι από την Πολιτεία θα εφαρμοστούν τα εξής μέτρα στήριξης,

  • Στεγαστική Συνδρομή για τα κτίρια που έχουν πληγεί από το Υπουργείο Υποδομών μόλις οριοθετηθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν το 80% του κόστους επισκευής ως κρατική αρωγή και το 20% ως άτοκο δάνειο.
  • Επιδότηση ενοικίου / συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα. Το ύψος είναι από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένεια.
  • Οι Δήμοι μπορούν να δώσουν 600 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6000 σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσκευής
  • Επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών που έχουν πληγεί από σεισμό.
  • Κατεδάφιση με άμεσες ενέργειες των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.
  • Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές όπου υπάρχει ανάγκη προβαίνει σε προμήθεια πρόχειρων αιθουσών για τη στέγαση των σχολείων.
  • Σύσταση γραφείου της Διεύθυνσης αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στο Δήμο για βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments