Ελλάδα

Γκάγκα: Στο «Σωτηρία» έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο

Γκάγκα: Στο «Σωτηρία» έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο
Γκάγκα: «Δεν πρέπει να μας τρομάζει η μετάλλαξη», τονίζει η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Συνεχίζουν να καταγράφονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, παρά τα αυξημένα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ενώ στον “χορό” έχει μπει και ο Πειραιάς. Για όλα αυτά μίλησε σήμερα η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία έκρουσε «καμπανάκι» για τις νοσηλείες νέων ατόμων.

Όπως είπε, «αυτό που έχουμε δει είναι ότι όσοι έχουν ήδη νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί και κάνουν νέα λοίμωξη με μεταλλάξεις και πάλι νοσούν λιγότερο, πηγαίνουν σε ΜΕΘ σε πολύ μικρότερο ποσοστό και νομίζω ότι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει». Παράλληλα, τόνισε ότι “οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο  -με εξαίρεση μία γυναίκα- δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που δείχνει ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά”.

Γκάγκα: «Έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο»

Περιγράφοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, η κ. Γκάγκα είπε ότι στη ΜΕΘ υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών. “Κανείς δεν είναι απρόσβλητος” τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι πιο νεαροί ασθενείς είναι λίγοι.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χρειαστούν κλίνες ΜΕΘ 200 ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται με κορωνοϊό, η Μίνα Γκάγκα είπε πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια και αν χρειαστεί θα γίνουν διασωληνώσεις και στις κλινικές. Αν θα χρειαστεί βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, οποιοδήποτε νοσοκομείο χρειαστεί θα μπει στον αγώνα».

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.301 μολύνσεις, 41 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 452 είναι οι διασωληνωμένοι. Συγκεκριμένα, στην Αττική εντοπίστηκαν 1.153 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 130 στην Ανατολική Αττική, 155 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 186 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 288 στο Κέντρο της Αθήνας και 199 στον Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ακόμα 247 κρούσματα κορωνοϊού, 106 στην Αχαΐα, 45 στο Ηράκλειο, 72 στη Λάρισα, όσα και στη Φθιώτιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments