Ελλάδα

Ελασσόνα σεισμός: Νεκρός ένας ηλικιωμένος

Ελασσόνα σεισμός: Νεκρός ένας ηλικιωμένος
Ελασσόνα σεισμός: Τον είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και διακομίστηκε σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Νεκρός είναι δυστυχώς, ένας ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας μετά από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, την ώρα που μια νέα δόνηση πάνω από 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή όπου τα μη κατοικήσιμα σπίτια έχουν φτάσει τα 900 σχεδόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο ενημέρωσης larisanet, πρόκειται για τον 83χρονο Χρήστο Γκέκα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο Εγκέλαδος σάρωσε το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε την οικία τους.

Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Όμως, ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Ελασσόνα σεισμός σπίτι

Γκρεμισμένο σπίτι μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Ελασσόνα σεισμός: Συνεχίζεται η βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Την ώρα που συνεχίζεται η βοήθεια στους σεισμόπληκτους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα.

Τη Δευτέρα λοιπόν, θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από τον σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας.

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλαδή υδροδότηση και ηλεκτροδότηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου.

Ελασσόνα σεισμός σπίτι

Γκρεμισμένο σπίτι μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Και σε ό,τι αφορά στα σχολεία «έχουμε λύσεις και θα δώσουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου. Όσο αφορά στην κοινωνική προστασία τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments