Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός για τις νέες μεταλλάξεις – Τι λένε τα νούμερα

Κορωνοϊός Ελλάδα:  Συναγερμός για τις νέες μεταλλάξεις – Τι λένε τα νούμερα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο νέες μεταλλάξεις του ιού εντοπίστηκαν στην Αττική. Τι σημειώνουν οι ειδικοί.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους λοιμωξιολόγους καθώς εντοπίστηκαν στην Αττική δύο νέες μεταλλάξεις του SARS-COV-2. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα παραμένουν σταθερά πάνω από 2.000 ενώ αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι, με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του. 

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι γνωρίσουμε για τις μεταλλάξεις

Σύμφωνα με το Open, το ένα κρούσμα πρόκειται για μια παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το δεύτερο έχει την ίδια μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί έντονα για αυτή την εξέλιξη, καθώς η δεύτερη μετάλλαξη (αυτή που σχετίζεται με τα στελέχη της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας) φαίνεται να είναι πιο ανθεκτική στο εμβόλιο κατά του φονικού ιού. Για τα δυο κρούσματα από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτισης, προκειμένου να εντοπιστεί έγκαιρα πιθανή διασπορά.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ποια τα τελευταία νούμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.301 μολύνσεις για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα 41 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 452 είναι οι διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς. Επίσης, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).  

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες από την άδεια Αθήνα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες από την άδεια Αθήνα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Η Αττική είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα  με 1.153 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 130 στην Ανατολική Αττική, 155 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 186 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 288 στο Κέντρο της Αθήνας και 199 στον Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ακόμα 247 κρούσματα κορωνοϊού, 106 στην Αχαΐα, 45 στο Ηράκλειο, 72 στη Λάρισα, όσα και στη Φθιώτιδα. 

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι αναφέρει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για τις εξελίξεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι «η πίεση στο ΕΣΥ σε αυτό το τρίτο κύμα είναι ηπιότερη του δευτέρου, αυτό που είδαμε τον Νοέμβριο». Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη, που αποτελεί εν μέρει έκπληξη λαμβάνοντας υπόψιν τη διασπορά των μεταλλάξεων που είναι πιο μεταδοτικές. Αναφορικά με την σταδιακή άρση μέτρων είπε ότι θα πρέπει «να δούμε να αναστρέφεται η τάση των κρουσμάτων. Σε αυτή τη φάση είναι ήπια ανοδική, σε κάποιες περιοχές όχι τόσο ήπια, ή στάσιμη. Όταν δούμε να γίνεται καθοδική θα είναι ώρα να δούμε τα επόμενα βήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments