Lifestyle

George Clooney: Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα

George Clooney: Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα
George Clooney: Θέση υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας πήρε ο χολιγουντιανός σταρ George Clooney.

Ο George Clooney, πασίγνωστος ηθοποιός και φιλέλληνας πήρε θέση για ακόμη μία φορά υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.Ο χολιγουντιανός σταρ μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα με την πρόεδρο της βρετανικής Επιτροπής, επίσης ηθοποιό, Janet Suzman.

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστρέψουν εκεί», επισήμανε ο George Clooney. George Clooney

Λίγα λόγια για τον George Clooney

Γεννήθηκε στο Λέξινγκτον, Κεντάκι. Η μητέρα του, Νίνα Bruce, είναι πρώην βασίλισσα καλλιστείων και δημοτική σύμβουλος ενώ ο πατέρας του, Nick Clooney, είναι πρώην παρουσιαστής ειδήσεων και ενός τηλεπαιχνιδιού που το παρουσίαζε για πέντε χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο Κλούνεϊ έχει γερμανικές, ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες. Οι προ-παππούδες και γιαγιάδες του, Nicholas Clooney και Bridget Byron, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιρλανδία. Η τέσσερις φορές προγιαγιά, Mary Ann Sparrow, ήταν η ετεροθαλής αδερφή της Nancy Hanks (η μητέρα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν). O Clooney έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Adelia. Είναι, επίσης, συνδεδεμένος με τον τραγουδιστή Debby Boone, ο οποίος παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Gabriel Ferrer.

Το 2005 λάνσαρε δύο ταινίες : η μία ήταν το Syriana για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και η άλλη ήταν η ταινία Good Night And Good Luck, της οποίας έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε και για την οποία έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ. Το 2012 υποδύθηκε τον Matt King στην ταινία Οι Απόγονοι για την οποία κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου και έλαβε υποψηφιότητα για Οσκαρ. Τον Ιούνιο του 2017 πούλησε την εταιρεία τεκίλας Casamigos, που είχε δημιουργήσει μαζί με τους Μάικλ Μέλντμαν και Ράντε Γκέρμπερ (σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ), έναντι του ποσού του 1 δις δολαρίων.

George Clooney

O George Clooney με τη σύζυγό του

Eίναι παντρεμένος με τη βρετανίδα- λιβανέζικης καταγωγής- δικηγόρο Amal Alamuddin, η οποία ειδικεύεται στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τον Οκτώβριο του 2014, είχε προσληφθεί για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Τον Μάιο του 2015, η Ελλάδα σταμάτησε τις νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση των γλυπτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments